[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Помош :D  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
Falcao98Joined: 06/12/2012 17:22:32
Messages: 2
Offline

Ми треба помош за овие 3 задачи кои треба да се решат во Pascal, за до петок

1. Да се напише програм кој овозможува внесување на N цели позитивни броеви (во 1 Д низа), а потоа го пресметува нивниот просек. (Напомена: бројот на внесените броеви N<=10).

2. Да се напише програм кој овозможува сместување на N децимални броеви во 1 Д низа, а потоа го наоѓа и испишува најголемиот број и соодветната позиција на која се наоѓа. (Напомена: бројот на внесените броеви N<=10).

3. Да се напише програм кој овозможува внесување на низа од букви, а потоа се пресметува и прикажува одредена буква на која позиција се наоѓа и колку пати се појавува во внесената низа. (Напомена: Внесениот текст да не биде подолг од 20 знака).

Благодарам однапред!
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Нема проблем. Ти само ставај ги домашните тука, ние ќе ги решаваме.
Falcao98Joined: 06/12/2012 17:22:32
Messages: 2
OfflineЕве нешто пробав да направам, но ми појавува некој проблем кај n<=20. Anyone?
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Значи прво треба да го внесеш стрингот, потоа со еден фор ја запамтуваш позицијата каде се наоѓа и броиш колку пати ја има.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team