[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
C++11  XML
Forum Index » C/C++
Author Message
GorjanJoined: 04/03/2011 17:08:38
Messages: 7
Offline

Ќе може ли да се работи по C++11 стандард на натпреварите?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Gorjan wrote:Ќе може ли да се работи по C++11 стандард на натпреварите?

Ќе видиме какви ќе бидат правилата за IOI 2014. Ако може таму, ќе може и на МЕНДО.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Според правилата за циклусот натпревари по информатика 2014, сменет е начинот на компајлирање на решенијата напишани во C++ од
    g++ -O2 -s -static -lm -Wl,--stack={memlimit} -x c++ -o a.exe {filename.cpp}
во
    g++ -O2 -std=c++11 -s -static -lm -Wl,--stack={memlimit} -x c++ -o a.exe {filename.cpp}

Еве пример програма (решение на задачата Здраво):
 
Forum Index » C/C++
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team