[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Регионален 2017  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Ајде решенијата кој сака да ги сподели нека ги стави овде.
Пиши бриши

Ја решив и коалиција , ама за N>60 дава грешен резултат. Пробав и со LONG LONG и се друго , ама не работи. Барав низа од 0 до н , и потоа земав степен 2 на секој број од низата , еве ми го кодот.

Дава негативен резутлат на тест примерите од Мендо. Помош?

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2017 07:40:08

Tose TodorovJoined: 23/02/2016 21:45:08
Messages: 15
Offline


Јас вака ја решив за 60% од поените, а за сите поени мислам дека треба броевите од 2^1 до 2^n да ги претставиш како низа од цифри и после да ги собериш ама не успеав ..
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Да, long long користи 8 бајти (64 бита) за претставување на броеви (позитивни и негативни), па со него може да се претстават броеви со големина до 9223372036854775807 (=2^63 - 1, бидејќи треба место за 0 и за негативните броеви). Кај оваа задача може да се добијат и поголеми броеви, па можеше да се користи низа или string за собирање на броевите. Нешто вака...

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2017 15:54:58

BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Dobro a za skokovi vo voda moza vaka nekao da se resi, mala pomos?
stoki97Joined: 18/02/2015 15:20:59
Messages: 9
Offline

Evo O(1) resenie za Koalicija :

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2017 19:58:31

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team