[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
zadaca matematika beta resenie :)  XML
Forum Index » C/C++
Author Message
Nj1234Joined: 21/12/2017 07:07:59
Messages: 11
Offline

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
int x,y;
cout<<"vnesi go prviot broj:"<<endl;
cin>>x;
cout<<"vnesi go vtoriot broj:"<<endl;
cin>>y;
cout<<"zbirot iznesuva :"<<x+y<<"razlikata iznesuva :"<<x-y<<"proizvodot iznesuva :"<<x*y<<"KOlicnikot iznesuva :"<<x/y<<endl;
return 0;
}

kako da go postavam ogranicuvanjeto X da e pogolem od Y i da koristi broevi od 1 do 100?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Nj1234 wrote:kako da go postavam ogranicuvanjeto X da e pogolem od Y i da koristi broevi od 1 do 100?

Ќе претпоставам дека зборуваш за задачата "Математика" од тренинг делот на МЕНДО. Во тој случај, нема потреба да поставуваш ограничувања или незнам што - тие броеви (1 до 100) означуваат за какви вредности треба да работи твојата програма (на пример, дека X и Y не може да се нула, што означува дека никогаш нема да имаш проблеми со делењето).

Второ, не треба да печатиш пораки како "Vnesi go prviot broj:" итн, туку излезот треба да е еднаков како што е дадено во задачата - т.е. да ги испечатиш само збирот, разликата, множењето и делењето.
Nj1234Joined: 21/12/2017 07:07:59
Messages: 11
Offline

da za taa zadaca stanuvase zbor.tuka negde sum bil so odgovorot fala na pomosto pozz!!!
 
Forum Index » C/C++
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team