[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Училишен натпревар '18  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

На кој датум се планира училишниот натпревар ?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Perez wrote:На кој датум се планира училишниот натпревар ?

Ако добро се сеќавам, на 03.03.2018. Регионалниот натпревар е на 10.03.2018.
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

3.3 se pagja sabota..neli ucilisniot treba da bide vo skolo
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Perez wrote:3.3 se pagja sabota..neli ucilisniot treba da bide vo skolo

Нема такво правило - т.е. зависи од секое училиште (како тие сакаат да ги одберат учесниците на регионалниот натпревар).
Училишниот натпревар се организира од страна на ЗИМ со цел да им помогне на училиштата од каде што има повеќе ученици да ги оберат најдобрите, и како еден вид тест натпревар (загревање) за останатите.

Еве како е објаснето на страната на ЗИМ (ова е од минатата година).
ЗИМ wrote:Истиот има цел да им овозможи на натпреварувачите да вежбаат и не е задолжителен, не е елиминационен и за истиот нема да се објави ранг листа со резултати. Резултатите ќе бидат видливи само за учесниците, и за менторите (по училиште) на нивно барање. Ги советуваме менторите во чии училишта има повеќе заинтересирани ученици за учество на регионалниот натпревар од доделената квота, да го искористат овој натпревар за да изберат кои точно ученици ќе ги пријават на регионалниот натпревар. Напоменуваме дека тоа не е обврска, резултатите од натпреварот не се обврзувачки, и одговорноста за пријавување е оставена на менторот/менторите од секое училиште. Тие, при својот избор треба да внимаваат и да им дадат шанса на ученици од различни години.

Сепак, изгледа ќе биде преместен на 28.02 за да имаат повеќе опции училиштата, и повеќе време наставниците да пријават учесници за регионалниот натпревар.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2018 23:19:26

 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team