[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Веридба државен 2014  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
boolTrueJoined: 16/02/2016 14:04:54
Messages: 14
Offline

Што треба да сменам во овој код, не минува на 9тиот тест:
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

boolTrue wrote:Што треба да сменам во овој код, не минува на 9тиот тест:

Незнам колку решаваш на МЕНДО и дали знаеш, ама можеш да симнеш некој тест случај доколку не ти поминува само на него.
Ако сакаш сам да пробаш да увидиш зошто ти е грешно решението, еве го симнав тестот наместо тебе

Излезот треба да е 2. Ако не успееш, пиши пак во темава и ќе видиме што е проблемот.
boolTrueJoined: 16/02/2016 14:04:54
Messages: 14
Offline

Ако може хинт, не добивам никакви идеи, успевам само да го поправам за тој тест пример но потоа прави грешка на 5
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

boolTrue wrote:Ако може хинт, не добивам никакви идеи, успевам само да го поправам за тој тест пример но потоа прави грешка на 5

Ова е по мене најлогичното решение - т.е. како јас би ја решавал.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2018 23:08:36

boolTrueJoined: 16/02/2016 14:04:54
Messages: 14
Offline

Благодарам, цело време барам ако е > < или =, а не ми текнува да проверам само за двете променливи колку најмалку кршења е потребно
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team