[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Tarifa  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

Pomos... Dobivam nadminat vremenski limit na poslednite tri primera..
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

SmokiB wrote:Pomos... Dobivam nadminat vremenski limit na poslednite tri primera..


Па, една финта е да пробаш да го замениш тој for циклусот каде што проверуваш дали е некој број прост со ова

Види како прво проверуваме дали е бројот парен, а потоа a почнува од a=3, и зголемуваме за 2 (за да оди 3, 5, 7, 9, ...)
SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

Fala mnogu.
MODDIJoined: 27/12/2017 18:17:00
Messages: 39
Offline


Зошто на мендо на сите тест примера ми враќа RUNTIME ERROR
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

MODDI wrote:Зошто на мендо на сите тест примера ми враќа RUNTIME ERROR


Има повеќе грешки. Еве една: Дали може на 70-та линија faktor да е еднакво на 0 (па да добиваш грешка оти не може да се дели со нула)? Хинт: да.
На МЕНДО можеш да превземаш тест случаи на кои не ти работи програмата (со лимит), и да пробаш да ги извршиш на твојот компјутер за да видиш што е проблемот (делење со 0, пристапување надвор од границите на низа/вектор, користење премногу меморија, итн). Сепак, најдобро е да се научиш сам да откриваш вакви грешки, оти за време на испит/натпревар нема да имаш таква помош.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team