[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Dijkstra  XML
Forum Index » Други натпревари
Author Message
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Zdravo. Probuvam da iskucam dijkstra samo so priority_queue, bez koristenje niza dist[]. Kodot ne mi pecati nisto. Kje moze da mi se objasni kade mi e greskata?

petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

BATIR wrote:Zdravo. Probuvam da iskucam dijkstra samo so priority_queue, bez koristenje niza dist[]. Kodot ne mi pecati nisto. Kje moze da mi se objasni kade mi e greskata?

Ако нешто не работи како што треба, можеш да пробаш со debug-ирање (види во IDE-то кое го користиш), а можеш и да пробаш да додадеш неколку наредби за печатење за да си ја најдеш грешката. Ќе ти користи и за време на натпревар.

Треба да смениш повеќе работи иначе, еве некои

Тука веројатно мислиш true наместо false.


Тука не мислиш graph[i].size() него веројатно graph[curr.idx].size()


Тука тргни го вториот услов (по &&)

BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

A kako bi bilo ako namesto priority_queue koristam obicen queue?
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

BATIR wrote:A kako bi bilo ako namesto priority_queue koristam obicen queue?

Што сакаш да постигнеш со тоа, за да може да ти одговориме? Не работи така алгоритамот Dijkstra, и (на тој начин) не можеш да ја постигнеш истата сложеност.
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Epa nemam konkreten odgovor, samo sakav da znam kako bi bil kodot so obicno queue.
 
Forum Index » Други натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team