[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Градинар  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
floreloriz123Joined: 24/01/2017 13:21:27
Messages: 10
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=704

Знае ли некој зошто не ми поминува на 1/10 тест случаи (на 4тиот мојот код дава резултат 1 23, а треба 1 21)?


This message was edited 1 time. Last update was at 09/03/2019 17:29:03

longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 18
Offline

floreloriz123 wrote:http://mendo.mk/Task.do?id=704

Знае ли некој зошто не ми поминува на 1/10 тест случаи (на 4тиот мојот код дава резултат 1 23, а треба 1 21)?Ај види го следниот код (таму каде што е поправено) и размисли зошто овој работи на сите примери.
Хинт: И зошто тоа има врска со ова "Цревата на системот не може да поминат преку полињата со бетонски плочи, но слободно може да поминуваат преку сите други полиња.", и фактот што долу за секое 'C' викаш graph[i][j] = 0; visited[i][j] = true;

P.S. Пробав да променам најмалку работи во кодот, па затоа само сменив во функцијата bfs(), инаку ова може да се поедностави.


floreloriz123Joined: 24/01/2017 13:21:27
Messages: 10
Offline

Аха. Фала
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team