[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Стрелки (регионален 2018)  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
ivanabJoined: 27/02/2016 19:26:08
Messages: 1
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=794

Здраво, дали ќе може некоја идеја како да го подобрам решението? Јавува точен резултат само за првите 4 тест примери, а другите се надминат временски лимит.
Еве го мојот код:


BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Razmisli na nekoj drug nacin za pristap
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

ivanab wrote:http://mendo.mk/Task.do?id=794

Здраво, дали ќе може некоја идеја како да го подобрам решението? Јавува точен резултат само за првите 4 тест примери, а другите се надминат временски лимит.


Хинт 1: Можеби можеш да ги прочиташ сите прашанки на почетокот, и потоа да ги разгледуваш во обратен редослед. Тогаш, наместо да бришеме стрелки, ќе додаваме стрелки.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team