[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Помош за задача банани и јаболка  XML
Forum Index » C/C++
Author Message
HristijandinisevJoined: 09/12/2014 10:32:59
Messages: 5
Offline


Ако може помош за задачава немам друга идеја како да ја решам а на медно го надминува временскиот лимит на некои тест случаи. Благодарам
http://mendo.mk/Task.do?id=799

This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2019 17:18:56

petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

Hristijandinisev wrote:Ако може помош за задачава немам друга идеја како да ја решам а на медно го надминува временскиот лимит на некои тест случаи. Благодарам
http://mendo.mk/Task.do?id=799


Хинт: Прочитај го првиот дел од ова предавање, и размисли како да ја решиш со таа идеја (да одиш до квадратен корен на некој број, наместо до тој број).
http://mendo.mk/Lecture.do?id=34
 
Forum Index » C/C++
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team