[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Zadaca Piano  XML
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Author Message
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Raboti na 6/20. Ne znam kade pravam greska. Kje mi pomogne nekoj?
longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 18
Offline

BATIR wrote:Raboti na 6/20. Ne znam kade pravam greska. Kje mi pomogne nekoj?


Кога рагледуваш некое пиано, треба да одбереш едно негово поле (на пример, она кое е најлево и најдолу) и тоа да го користиш за означување на посетените локации во vis[][].

Инаку, замисли го овој пример:Твоето решение нема да може воопшто да тргне надесно, бидејќи ги имаш означено сите 4 полиња кои се наоѓаат лево за посетени.
Еве го твојот код со споменатите поправки (сега работи на сите тест случаи):
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Fala mnogu☺️
 
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team