[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Krenkov
Forum Index » Profile for Krenkov » Messages posted by Krenkov
Author Message


Дали би можела задачата да се реши рекурзивно?
Имам прашање за задачава за оние кои ја имат решено бидејќи ми прегоре напојувањето пробувајќи да ја решам за време на натпреварот дали сум на добар пат?


Ви благодарам.


p.s

Ова задача спаѓа во Ad-hoc проблеми?
http://hsin.hr/coci/contest2_tasks.pdf

Може да ми помогнете која е математиката во втората задачата? Некоја идеја,насока?

Ви благодарам.
Помош? Совет?
lekov wrote:Еве ти еден помал инпут за кој не ти вади точно: 5 5
Кај тебе печати 9 8 8, а треба 8 9 8


црвено жолто зелено црвено жолто
зелено црвено жолто зелено црвено
жолто зелено црвено жолто зелено
црвено жолто зелено црвено жолто
зелено црвено жолто зелено црвено

Не е вака ?

Или јас добро не го разбирам текстот. Според оваа шема јас имам 9 црвени 8 жолти и 8 зелени.
Може ли дополнително објаснување ?


Ми вади неточно за четири решенија. Што ми е изоставено во кодот ?
Да, логичка грешка. со && е средено, благодарам.
Зошто неможам во if да проверувам повеќе услови кога го зимам операторот != а на == работи и на 1 услов.
Пример:

string ime;

if(ime!="Petar" || ime!="petar"){

x++ ;

}

Дали може тоа некако да се среди знам дека со == работи или само ако има еден услов но вака не ми работи. Помош ?
Како Ана во првиот пример што е даден има 5 поени ?
http://mendo.mk/Task.do?id=3

Никако не можам да го разберам условот на задачата...


Како да средам за временски лимит помош ?
Ми треба помош кај ми е грешката ?

 
Forum Index » Profile for Krenkov » Messages posted by Krenkov
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team