[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Gorjan
Forum Index » Profile for Gorjan » Messages posted by Gorjan
Author Message
При извршуавње на идентичен код со исклучок на наредбите за читање од стандарден влез(cin преминува во scanf) се добиваат големи разлики во времето на извршување. Во последниот тест случај на задачата Counting Inversions(http://mendo.mk/Task.do?id=460) кодот со scanf се извршува за 0.359 секунди, а кодот со cin не завршува за помалце од временскиот лимит(1 секунда). Не би било поадекватно да се мери процесорско време т.е време на извршуавње без читање на податоци?
Ќе може ли да се работи по C++11 стандард на натпреварите?
http://www.cs.org.mk/index.php/natprevari/srednoobrazovanie/regionalennatprevar/2-razno/122
На овај список учесниците за почетничка група не се поклопуваат со тие од регионалниот натпревар за истата група. Ве молам за образложение!
Минатата година учествував на натпреварите како учесник во почетничка група (од електронските, па се до државниот натпревар). Сега сум осмо. Дали има некое правило кое би ме доделило на некоја група или пак, изборот е мој? Ќе ве молам за појаснување.
На тој начин работи телетекстот на телевизорот, имплицитно се подразбира.
Во задачата по име „Страници“ тест резултатот 2 има погрешно пресметан output file. До страницата 99999 (ова е бројот во input file-от) може да се стигне со притискање на копчето '-' 100 пати. Во output file-от е наведено дека се добива 99999 со притискање на копчето '+' 99899. Ова важи доколку со притискање на '-' од 1 се оди на последната страница, односно 99999. Но, ова не е наведено во задачата, ќе ве молам за појаснување.
Здраво. Ме интересира дали регионалниот натпревар за почетничка група ќе биде електронски или ќе биде некако организиран по училишта?
Јас досега се натпреварував на поголемиот дел од електронските натпревари (сите освен првиот). Дали тоа е доволно за учество, или треба посебно да бидам пријавен?
 
Forum Index » Profile for Gorjan » Messages posted by Gorjan
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team