[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Iksedmo
Forum Index » Profile for Iksedmo » Messages posted by Iksedmo
Author Message
filip_bujaroski wrote:
OP Magic Potato wrote:Dali tie sto bile na jboi imaat pokana za moi??

Ne ne, treba da si zasluzime MOI x) Barem ako nemas medal, sigurno nemas pokana


Малку доцна пишувам, ама во „Дополнителни правила“ пишува :
На МОИ покрај оние кои се квалификувале преку добар резултат на претходните
натпревари, право на учество имаат и сите оние кои официјално ја претставувале
Македонија на Балканска или Светска Олимпијада по информатика, како и сите
натпреварувачи кои освоиле златен или сребрен медал на минатата МОИ.


Оваа година во правила пишува само за БОИ и за ИОИ. Поточно, дека групите ке се формираат според ранг листа. Учесниците можат да земат поени од МОИ и од изборни натпревари, а регионалниот и државниот не важат.
Исто така пишува и дека само натпреварувачи од напредна група ке се натпреваруваат за влез во екипите кои ке ја претставуваат Македонија на интернационални натпревари.

Но, како посебно ке се формираат групи за ЈБОИ и БОИ од резултати на исти натпревари?

Со оглед на сево ова треба да изберам напредна група за да се натпреварум за квалификација на ЈБОИ ? 
Forum Index » Profile for Iksedmo » Messages posted by Iksedmo
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team