[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: WpXAce
Forum Index » Profile for WpXAce » Messages posted by WpXAce
Author Message
Дали доколку би одбрале Почетничко/Основно ниво би значело дека имаме помали шанси да се пласираме на Државен отколку тие со Напредно ниво?
Бидејќи споменавте дека за Почетничко ниво се добиваат помалку поени од поените за Напредно ниво. Или скалите на бодување се одвоени по нивоата?
nikola3103 wrote:Mislam deka znam eden so vakov nickname od kaj si? (mislam kaj ucis)

Во Георги Димитров, IV-та година. Никот да не го знаеш од некој форум или... ?
nikola3103 wrote:sea jasno ti e ili treba objasnuvanje?

Стана јасно. Мислев дека нема да биде електронски натпреварот, затоа.
WpXAce wrote:Бидејќи ми е првпат да одам на ваков натпревар сакам да знам од тие што биле:
Дали ќе биде објавено каде ќе се одржи натпреварот? (за секоја група посебно)
Кога ќе биде објавено?
Колку поени се потребни (или колку задачи се потребни) за да се продолжи на Државен?
Како ќе се прегледуваат програмите (Дали откако ќе ги направиме ќе треба да му ги предадеме на надлежниот со што тој после ќе ги прегледува со групата на информатичари, па ќе чекаме додека не се објават најпрво решенијата па резултатите)?
Ова го прашувам бидејќи сум одел на натпревари по математика па така се прегледуваат задачите.
Благодарам однапред.

Не ги видов правилата.
Бидејќи ми е првпат да одам на ваков натпревар сакам да знам од тие што биле:
Дали ќе биде објавено каде ќе се одржи натпреварот? (за секоја група посебно)
Кога ќе биде објавено?
Колку поени се потребни (или колку задачи се потребни) за да се продолжи на Државен?
Како ќе се прегледуваат програмите (Дали откако ќе ги направиме ќе треба да му ги предадеме на надлежниот со што тој после ќе ги прегледува со групата на информатичари, па ќе чекаме додека не се објават најпрво решенијата па резултатите)?
Ова го прашувам бидејќи сум одел на натпревари по математика па така се прегледуваат задачите.
Благодарам однапред.
Откако ќе заврши натпреварот, дали би било можно да ги внесете решенијата на задачите од електронските натпревари во сите три програмски јазици?
Бидејќи навистина некој од натпреварувачите ќе сака да знае што е разликата помеѓу неговата задача и решението, а доколку не се разбира во јазикот на решението тогаш сигурно ќе поставува прашања на форумов или прашања кај објаснувањата.
Затоа да се избегнат дополнителни "проблеми" би им препорачал како совет на модераторите, задолжни за решенијата да ги внесат и тие податоци. Иако има објаснувања после кодот сепак мислам дека подобро ќе биде да бидат поставени решенијата во сите програмски јазици кои се употребуваат на натпреварот.
Благодарам однапред и се надевам дека го делите моето мислење.
На натпреварите како ќе се прегледуваат резултатите? Дали откако ќе ја напишеме програмата, ќе проверите ако решението се појавува или проверката се прави слично како на сајтот? Бидејќи можно е решението да е точно, но програмата да не може да го покаже поради брзината (мислам на readln(без или со) како претпоследна команда).
 
Forum Index » Profile for WpXAce » Messages posted by WpXAce
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team