[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Циклус натпревари по информатика 2012  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
mprelevic



Joined: 05/03/2011 00:07:30
Messages: 9
Offline

кога почнуваат електронските натпревари?
Vikjan94



Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

mprelevic wrote:кога почнуваат електронските натпревари?


Нема да има електронски натпревари оваа година. Ќе има само еден, ама пробен.
Nikola Danevski



Joined: 18/01/2012 13:09:51
Messages: 6
Offline

Дали VI-одделенци може да се натпреваруваат во програмирање
MOI



Joined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Во првото мислење во темава (втора реченица) пишува: "... сите ученици од основното и средното образование..."
Истото го пишува и во документот "Натпревари по информатика 2012 - Правила", исто така даден во првиот пост (мислење).

Незнам што не е јасно тука. Посебна категорија ли се нешто 6-то одделенците?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2012 17:16:35

dejandenib



Joined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Izgleda ke moram da go podobram biznisot.
Znaci DA, nudam popust ako se kupuvaat poveke resenija .
Zaedno so toa, dobivate i objasnuvanje kako e resena zadacata
vavio



Joined: 25/02/2010 14:40:01
Messages: 25
Offline

хахах
мајтап си направивте со мене
ако нешто е од мене решено нема причина зошто да немам пристап при решавањето
но како и да е само прашав, а не дојдов да поставувам нови правила
правилата си се правила и тука се за да се почитуваат
VasilK



Joined: 30/05/2010 12:29:35
Messages: 17
Offline

obi1kenobi wrote:
dejandenib wrote:Prodavam resenija na zadaci
500 denari po resenie
mozam da vi najdam resenie za site zadaci,osven http://mendo.mk/Task.do?competition=27&id=154


Пошто вака гледам многу бизнис-ориентиран си, сакаш да ти го продадам решението за таа задача па комплетен пакет да имаш? Ако речеш не, ќе ти бидам нелојална конкуренција и ќе ги продавам моите решенија по 499 денари хахаха


хаха да го имаше решението ќе пишуваше 1/19 место 0/18 кај задачата

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2012 16:00:56

Петре



Joined: 21/02/2012 16:25:15
Messages: 2
Offline

Со среќа на сите натпреварувачи
Петре



Joined: 21/02/2012 16:25:15
Messages: 2
Offline

Тема: Регистрација и пристап до постоечки акаунт
Прашање 1: Доколку учениците од основните училишта сакаат да се регистрираат во системот, а сакаат да одберат една од групите (почетна, основна или напредна) по автоматизам можат да изберат само средно училиште ??? и година I,II,III, или IV????, а така избраните податоци не се валидни???? Како да се регистрираме?
obi1kenobi



Joined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

VasilK wrote:
obi1kenobi wrote:
dejandenib wrote:Prodavam resenija na zadaci
500 denari po resenie
mozam da vi najdam resenie za site zadaci,osven http://mendo.mk/Task.do?competition=27&id=154


Пошто вака гледам многу бизнис-ориентиран си, сакаш да ти го продадам решението за таа задача па комплетен пакет да имаш? Ако речеш не, ќе ти бидам нелојална конкуренција и ќе ги продавам моите решенија по 499 денари хахаха


хаха да го имаше решението ќе пишуваше 1/19 место 0/18 кај задачата


Реков дека можам да напишам решение за задачата, не дека сум ја решил и испратил веќе Прочитај ми го постот уште еднаш хаха
MOI



Joined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Петре wrote:Тема: Регистрација и пристап до постоечки акаунт
Прашање 1: Доколку учениците од основните училишта сакаат да се регистрираат во системот, а сакаат да одберат една од групите (почетна, основна или напредна) по автоматизам можат да изберат само средно училиште ??? и година I,II,III, или IV????, а така избраните податоци не се валидни???? Како да се регистрираме?

     Профил -> Циклус натпревари 2012
               - одберете група (почетничка, основна, напредна)
               - одберете клас (на пример, [основно] 6)

За училиште има само една опција "наведено во профилот" - тоа е училиштето што е потполнето при регистрација (може да се промени во делот "Профил").

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2012 01:17:51

OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

od koj temi ke bidat? (dinamicko, grafovi, etc)
[Email] [MSN]
vaseiliev07



Joined: 27/02/2011 09:18:54
Messages: 3
Offline

Каде и кога ќе се одржуваат натпреварите и дали ќе има некоја посебна регистрација за учеството ?
MOI



Joined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

vaseiliev07 wrote:Каде и кога ќе се одржуваат натпреварите и дали ќе има некоја посебна регистрација за учеството ?

Уф, многу прашања
      1. Кога ќе се одржуваат натпреварите? -> види ја почетната страница на МЕНДО (mendo.mk) или прочитај го првото мислење во темава. Има линк "КАЛЕНДАР" каде се објавени датумите за секој натпревар. Точното време (час кога почнува одреден натпревар) ќе биде објавено неколку дена пред почетокот на соодветниот натпревар.
      2. Каде ќе се одржуваат натпреварите? -> регионалниот натпревар ќе се одржува on-line (преку mendo.mk). Другите натпревари ќе се одржуваат on-site *некаде* (незнам уште каде - ама ќе биде соодветно објавено барем 1 недела пред натпреварот). Повеќе информации имаш во линкот "ДОПОЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА".
      3. Дали има некоја посебна регистрација? -> нема некоја посебна регистрација за натпреварите, освен тоа да се одбере група во која ќе се натпреваруваш. Тоа (веројатно) веќе си го направил кога си се регистрирал на системот. Промени можеш да правиш во Профил -> Циклус натпревари 2012.
Bozhidar



Joined: 28/02/2011 19:21:46
Messages: 2
Offline


Ова значи дека сите решенија се важат, како и тие во делот почетници?
Благодарам.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2012 20:42:52

 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team