[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача „Задачи“  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
bangelkoski


[Avatar]

Joined: 05/03/2011 12:15:19
Messages: 28
Location: Вруток
Offline

Решението кога го тестирам на компјутер ми поминува и на прв и на втор тест пример, кога го прикачувам на системот ми покажува погрешен резултат -.-
http://mendo.mk/Task.do?id=17што може да биде проблемот ?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2011 19:48:30

[WWW]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

prom не е иницијализирано. Стави во 7-ма линија -> bool prom = true.
bangelkoski


[Avatar]

Joined: 05/03/2011 12:15:19
Messages: 28
Location: Вруток
Offline

кога нема зададена вредност False му задава така ?
[WWW]
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Тоа е точно во сите јазици на повисоко ниво, кои всушност ги иницијализираат променливите кога ќе ги декларираш. C++ не го прави тоа, така да bool-от ќе има некоја вредност што се погодила да биде претходно запишана на мемориската локација. Не ни мора да биде true/false (т.е. 0/1) - ако пуштиш дебагер на почеток ќе видиш во bool-oт вредност од типот на 57, што ништо не значи.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team