[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: filip_bujaroski
Forum Index » Profile for filip_bujaroski » Messages posted by filip_bujaroski
Author Message
Javno apeliram do administratorite na stranata da go smenat moeto prezime vo Bujaroski mesto BujaroVski DDD
obi1kenobi wrote:@MOI: Има шанси да ги закачите задачите и тест-примерите на Мендо за да ги тестираме нашите решенија?


Ako ne te mrzi, gi ima test primerite na oficijalnata strana
bedzo wrote:Cestito na bronzite, no cestito i na tie koj ne zedoa medal. Ne se razocaruvajte, ova e mnogu golemo iskustvo


Koi*

Blagodarime
bedzo wrote:Е стварно сум идиот х)


Se soglasuvam
tStojkovski wrote:Само ова за вас

zost nema Like na forumov?
Blagodarime
obi1kenobi wrote:Пробај да го најдеш најдобриот начин што ја бира првата боја за првиот прозорец, па најдобриот со втората боја, па третата... Размисли како може со играње со вредностите да се осигураш дека динамичкото ќе ја земе н-тата боја за првиот прозорец -- токму таа што ја проверуваш во моментот Ако ти кажам повеќе ќе ти ја решам задачата


Dovolno mi kaza
obi1kenobi wrote:На пример, да пробаш да ја ограничиш бојата со која почнува низата?


Kako da go napravam toa? XD
obi1kenobi wrote:
jovank wrote:ако знаеш да најдеш нзд на 2 броја, тогаш нзс на тие броеви е количникот при делење на нивниот производ со нивниот нзд, или поедноставно кажано: нзс(a,b)=a*b/нзд(a,b)


Поарно нзс(a,b)=(a/нзд(a,b))*b затоа што a*b може да предизвика overflow. За сигурно знаеш дека нзд(a,b) го дели а, така да резултатот ќе биде ист. Оваа функција има логаритамска сложеност додека методот на Беџо има линеарна така да подобро користи го овој.


a najneslozen metod za naogjanje nzd?
mislam deka imase gotova funkcija vo using __gnu_cxx;
ama ne mi teknuva tocno
bedzo wrote:[ code]
kodot
[/ code]

Izbrisete go gornoto mislenje bidejki nemozam od telefon

bedzo wrote:Ili vaka nzs(a,b):

Int c=a;
While c%b!=0
c+=aIzvini za nepreglednosta, od mob sum


ne e problem lepi
Kako se postiraat kodovi vo pravilna forma na forumov?
Nekoja idea kako da go sredam problemot sto go imam?
MOI wrote:
Мендо има три вида на бои (бела, сива и сина) и сака да ги обои прозорците така што нема да постојат два прозорци кои се со иста боја и се наоѓаат еден после друг.


Излезот се состои од еден цел број – минималната цена на боење на сите прозорци. Имајте предвид дека првиот (1) и последниот (N-тиот) прозорец се соседни.

Како ограничуваш првиот и последниот прозорец да се со различна боја?


Fala, vo idnina kje se potrudam da gi razberam zadacite pred da pocnam so kodiranje, vtor pat mi se slucuva istovo...
jovank wrote:ако знаеш да најдеш нзд на 2 броја, тогаш нзс на тие броеви е количникот при делење на нивниот производ со нивниот нзд, или поедноставно кажано: нзс(a,b)=a*b/нзд(a,b)

Fala mnogu
 
Forum Index » Profile for filip_bujaroski » Messages posted by filip_bujaroski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team