[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Hristijandinisev
Forum Index » Profile for Hristijandinisev » Messages posted by Hristijandinisev
Author Message

Ако може помош за задачава немам друга идеја како да ја решам а на медно го надминува временскиот лимит на некои тест случаи. Благодарам
http://mendo.mk/Task.do?id=799
Благодарам ја поправив грешката
Ако може помош за задача Лисја, во Code Blocks работи а на Мендо излегува Runtime Error (излезен код различен од 0). Фала однапред.
Fala mnogu jas se nervirav zosto nesaka na codemirror sepak fala
Може помош за задачата точка од задачите на мендо ја решив на овој начин но ми јавува грешки кога ќе ја ставам таму во CodeMirror, а во Code :: Blocks работи супер!! Фала однапред [code]#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
int a,b,px,py,tx,ty;
cin >> px >> py >> a >> b >> tx >> ty;

if((tx > px+a || tx < px)&&((ty == py+b || ty == py)))
{
cout << "nadvor" << endl;
return 0;
}

if((tx == px+a || tx == px)&&((ty > py+b || ty < py)))
{
cout << "nadvor" << endl;
return 0;
}

if((tx > px+a || tx < px)&&((ty > py+b || ty < py)))
{
cout << "nadvor" << endl;
return 0;
}

if((tx == px+a || tx == px)&&((ty == py+b || ty == py)))
{
cout << "strana" << endl;
return 0;
}

if((tx < px+a || tx > px)&&((ty == py+b || ty == py)))
{
cout << "strana" << endl;
return 0;
}

if(((tx == px+a || tx == px))&&((ty < py+b || ty > py)))
{
cout << "strana" << endl;
return 0;
}

if((tx < px+a )&&((( tx > px))&&((ty < py+b )&&(( ty > py)))))
{
cout << "vnatre" << endl;
return 0;
}

return 0;
}
 
Forum Index » Profile for Hristijandinisev » Messages posted by Hristijandinisev
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team