[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: jovank
Forum Index » Profile for jovank » Messages posted by jovank
Author Message
@hristijan @obi1kenobi
Во право сте за рејтингот, не би требало да се одредува тим така (сега сам себе се побивам ), но мислам дека ќе има многу поголем интерес за решавање електронски натпревари ако се тие организирани на мендо и ако влијаат на учеството на регионален (има луѓе кои не отвараат форум и не знаат за цоци, или ќе го пропуштат бидејќи сметаат дека нема ништо да им промени во однос на нивниот пласман на нашите натпревари). Другите 2 идеи се топ, нели?
Uste 4 idei:
1) Profilite da bidat javni (da moze sekoj da vidi koi zadaci od trening gi imaat reseno drugite korisnici)
2) Zadacite da imaat skrieni tagovi (po zelba, korisnikot da moze da vidi koj zadaca ko koja tehnika se resava)
3) Da se vovede rating-sistem I so negova pomos da se odreduvaat ucesnicite na internacionalnite natprevari, so toa sto rejtingot bi se resetiral sekoja godina I site odrzani natprevari bi vlegle vo predvid.
4) Da se zgolemi brojot na elektronski natprevari.

Vtorata idea e dobra vo situacija koga nekoj saka da sovlada nekoj algoritam ili tehnika. Vo toj slucaj ke moze da vidi koi se zadaci bi mu pomognale da ja izvezba taa tehnika.
Cisto me interesira za kade ti trebaat zadacive: za domasna vo sredno ili za na fakultet? Razmisli malce, iskucaj nesto I pobaraj pomos ako zaglavis negde, ne baraj gotovi resenija...
lunatic3331 wrote:Барање до Миле, републички или олимпијада у Радовиш да се организира!


Фала богу, нешто паметно на форумов!
@obi1kenobi: ццц, одма да караш некого
darijan2002 wrote:Za mene Code::Blocks e eden od najdobrite kompajleri sto postojat na svetot!!!


Code::Blocks не е компајлер
@bedzo: тоа калкулатор немаше, а за dubug-ер ич муабет да не праиме
@shellcode: Нема грешка во текстот. Пример, "finki10" се состои од карактерите 'f','i','n','k' и 'i' и од цифрите '1' и '0'. Мислам дека ти ги мешаш поимите „број“ и „цифра“
не му е правописно точно: FILOSOF треба
@obi1kenobi: зошто би се добило бан за ваква работа? искористена е формула (алгоритам) која дава точно решение за кој било тест случај од дозволените вредности за влез... он не направил 20 if-структури за да даде одговор на конкретните 20 тест случаеви од USACO... по твојата логика, треба да се банираат и корисниците што решаваат задачи со брут-форс, бидејќи при некој поголем тест случај надвор од границите, нивната програма ќе падне на време

@OP Magic Potato: климе, ти си ма?
@MOI извинете, моја грешка, мојата функција f(r,c) враќаше само број на најблиски раскрсници (во горниов случај, за сите 4 ќоша ми враќа 1, и затоа резултатот ми излегуваше 0)... Фала
На примерот даден на сликата, ќошовите на најголемиот правоаголник имаат само по една најблиска означена раскрсница, па според горниот алгоритам во најголемиот правоаголник нема збунувачки раскрсници, што не е точно... Некако не го сфаќам алгоритамот...
http://mendo.mk/download/kalendar2012.pdf
Може некој да ми даде идеа за задачава?
глеј напрај нешто у врска со сликата
 
Forum Index » Profile for jovank » Messages posted by jovank
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team