[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: floreloriz123
Forum Index » Profile for floreloriz123 » Messages posted by floreloriz123
Author Message
http://mendo.mk/Task.do?id=851

Test primer 6:

input: abxabababababababasaadsadsdsds

expected output: 24

my output: 25

Eve kako mojot kod go kompresira stringot: abxMabababRabasaMadsRMdsR

Probuvam, no ne znam kako treba da izgleda kompresiraniot string so dolzina 24. Znae li nekoj kako tocno se kompresira ovoj string?
Аха, така работи. А зошто не работи ако не е иницијализирана, кога нема грешки при компајлирање и одговорот што се бара е исти?
petarsor wrote:Не сум на компјутер да проверам, ама еден од проблемите може да е тоа што имаш неиницијализирани променливи - на пример, види ја линија 39, стави таму нешто како (int last = 1) или некоја вредност.


Пробав, не е до тоа грешката.
http://mendo.mk/Task.do?id=794

Help. Од првите 4 тест примери само 4ти ми е точен, а кога ги симнав пример 1 и 2 од Мендо output ми е како што треба, а ми ги смета за неточни. Зошто?Тест пример 1 симнат од Мендо:

input:
10
0 4 0 8 9 7 10 1 0 3
10
1 5
1 8
1 8
1 10
1 3
1 5
1 4
1 1
1 2
1 5
output:
9
1
1
3
3
9
1
1
1
9
MY OUTPUT:
9
1
1
3
3
9
1
1
1
9

А не ми дава поени за тој тест пример.

Второ прашање: Овој код очигледно надминува временски лимит за многу примери, како да го оптимизирам?
Уште не знам како :/
5
0 13 28 26 17
13 0 18 13 23
28 18 0 21 11
26 13 21 0 10
17 23 11 10 0

Зошто за овој тест пример точниот одговор е 82, кога најкраткиот пат може да се најде со прим и е 47. Што не сум сфатил?

Edit: Разбрав зошто... погрешно сум ја сфатил задачката. (Не знам како да го избришам постот).
Аха. Фала
http://mendo.mk/Task.do?id=851

Може ли некој да ми даде идеја за задачава? Како да размислувам? (Мислам, мислам, но ништо не ми текнува )
http://mendo.mk/Task.do?id=704

Знае ли некој зошто не ми поминува на 1/10 тест случаи (на 4тиот мојот код дава резултат 1 23, а треба 1 21)?


Ако некој знае зошто не ми поминува кодот на 4/20 тест случаи?
Edit: Ја најдов грешката, видете исправка во main. Но зошто не работи без тоа?

 
Forum Index » Profile for floreloriz123 » Messages posted by floreloriz123
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team