[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: gt5505
Forum Index » Profile for gt5505 » Messages posted by gt5505
Author Message
Ако може да се објави финалниот исход на ова, односно кои и какви компајлери ќе има на натпреварот.
vasja wrote:Otprilika mi e jasno od kodov ama ne sum siguren.
Ova e nesto kako dinamicko... Od sekoja karta imame 2 opcii , ili prevrtuvame K karti na levo ili ne prevrtuvame. Od tie 2 opcii ja zemame najmalata. Taka nekako? A povikuvas flip za 1 i 0 sto znaci probuvas da gi naprais site karti 1 ili site karti 0. Taka?
Ama sea tuka se gubam negde plssss help


Функцијата флип ги врти картите според wnt - ако е 0 пробува да ги стави сите 0, исто за 1. Работата е во тоа што не смее ниедна операција К да се повтори двапати тоа би било како воопшто да не сме направиле ништо а нити редоследот на операциите не е важен, нека имаме Пк операции каде Пк е врушност да се превртат картите a[k], a[k+1], до a[k+n-1] и ако низата е а[1] до a[M] тогаш почнува од а1 и ако а1==0 тогаш знаеме дека нема потреба да го извршуваме П1 и одиме на а2 и гледајќи дали е 1 или 0 на исти начин заклучуваме дали ќе вршиме вртење на картата или не.

Не знам динамичко, а пак во оваа задача и не е ни потребно бидејќи решението е едноставно.
Хм..да ова истото беше и ми го даваше гореспоменатиот ерор...Сега го прифаќа...лол не знам зошто тотално истото беше али ок е нема веза - solved.
Еве го кодот од моето решение:


Проблемот е што ми дава Runtime Error (излезен код различен од 0), мислев да не е бидејќи немав return 0 - ставив па пак не бива.
100 пати ја проверив со 100 различни вредности и ми дава точно и не печати ништо друго освен (точен) резултат, па што може да биде проблемот ?
 
Forum Index » Profile for gt5505 » Messages posted by gt5505
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team