[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задачата Книги не ми ги признава одговорите и покрај тоа што се точни !?!  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
AngryAceJoined: 17/09/2014 17:04:37
Messages: 12
Offline

Ја решив задачата http://mendo.mk/Task.do?id=13 и јас добивам точни резултати како на примерот, и на другите тест случаи, но мендо ми ги покажува сите погрешни.
Еве го кодот за да видите за што станува збор


со додавање на "<<endl" во претпоследниот ред () мендо успева да ми го признае првиот тест случај но останатите 9 не ми ги признава.
Би сакал да добијам некое објаснување ако може, Поздрав!!
>
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Вака,
1. Може ли да провериш што ти прави овој ред: if (max><pozicija[j]){ ?
2. Сигурен ли си дека задачата дава точни резултати? Како си сигурен?
3. Не е убаво да тврдиш дека ти е точна задачата, ако не е!

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2015 11:02:07

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

И нема потреба да отвараш повеќе теми за исто прашање. Еве го одговорот тука: http://mendo.mk/jforum/posts/list/372.page
AngryAceJoined: 17/09/2014 17:04:37
Messages: 12
Offline

mile wrote:Вака,
1. Може ли да провериш што ти прави овој ред: if (max><pozicija[j]){ ?
2. Сигурен ли си дека задачата дава точни резултати? Како си сигурен?
3. Не е убаво да тврдиш дека ти е точна задачата, ако не е!


Вака,
1. Се е во ред таму доколку би стоело како
max><pozicija[j]
програмата воопшто не ми можела да се компајлира, така што јас не би добил неточен одгобор туку би добил грешки во компајлирањето. Тоа
max><pozicija[j]
е сигурно некој баг со Code функцијата на Мендо.
2.Да сигурен сум, ги внесов истите бројки како на примерот и како од тест случај 2 и 3.
3.Знам дека не е убаво, но сигурен сум дека ми е точна!
AngryAceJoined: 17/09/2014 17:04:37
Messages: 12
Offline

MOI wrote:И нема потреба да отвараш повеќе теми за исто прашање. Еве го одговорот тука: http://mendo.mk/jforum/posts/list/372.page

во ред, ќе знам за во иднина
Инаку веќе е решен проблемот тука http://mendo.mk/jforum/posts/list/372.page
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

А јасно ли ти е кај ти е грешката?
AngryAceJoined: 17/09/2014 17:04:37
Messages: 12
Offline

да да, for (int j=i+1;j<=knigi;j++){ тука треба да е само '<' а не '<='
инаку кај мене си работи фино со <= а на мендо не
lekovJoined: 12/12/2014 11:52:12
Messages: 30
Offline

AngryAce wrote:да да, for (int j=i+1;j<=knigi;j++){ тука треба да е само '<' а не '<='
инаку кај мене си работи фино со <= а на мендо не

Не може кај тебе да си работи фино. Низите почнуваат од 0 и завршуваат до n - 1. Така да, ако сакаш да вртиш низ низата, ќе користиш (i < n) или (i <= n - 1).

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2015 19:59:49

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team