[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Карти  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Дали би можела да се реши задачава на следниов начин?

Користиме 1D DP за RSQ што ни ја дава сумата на k последователни карти во О(1) со препроцесирање О(n) и потоа да ја сведиме задачата на weighted interval scheduling?
addictus


[Avatar]

Joined: 08/10/2010 11:22:51
Messages: 23
Location: Куманово
Offline

Доколку имаш некоја идеја, зошто не пробаш? Доколку мислиш за оваа задача, не гледам како weighted interval scheduling би помогнало тука (без разлика дали оптимизираш со RSQ). Имаш попросто решение со линеарно изминување (нешто налик на задачата со светилки од последниот училишен натпревар).

Решенија на задачи - aandevski.wordpress.com
[WWW]
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team