[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Помош за задача  XML
Forum Index » C/C++
Author Message
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

https://imgur.com/a/rMbuc
Задачата ја решив до пола значи го напрајв со for од 1 до 10 и со еден услов if за да проверва кој е непарен а незнам како треба да се напрај за тоа со к како на примерот ако к е еднаков на 7 да не го испиши 7.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/12/2017 17:18:06

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Kiko206 wrote:https://imgur.com/a/rMbuc
Задачата ја решив до пола значи го напрајв со for од 1 до 10 и со еден услов if за да проверва кој е непарен а незнам како треба да се напрај за тоа со к како на примерот ако к е еднаков на 7 да не го испиши 7.

Вака нешто.
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

MOI wrote:
Kiko206 wrote:https://imgur.com/a/rMbuc
Задачата ја решив до пола значи го напрајв со for од 1 до 10 и со еден услов if за да проверва кој е непарен а незнам како треба да се напрај за тоа со к како на примерот ако к е еднаков на 7 да не го испиши 7.

Вака нешто.

Фала за ова имам само уште едно прашање во врска со задачата со запирката кога ке дојди до последниот број да не испиши запирка
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Kiko206 wrote:Фала за ова имам само уште едно прашање во врска со задачата со запирката кога ке дојди до последниот број да не испиши запирка

Јас би одел обратно - да гледаме дали еден број е прв или не (и на тој начин да знаеме дали треба да стои запирка пред него). Нешто вака:

okovaJoined: 22/11/2018 18:05:26
Messages: 1
Offline

Да се пресмета збирот на N цели броеви кои се внесуваат од тастатура (последователно, еден по друг).


Влез

Во првиот ред се наоѓа природниот број N (1 <= N <= 10).

Во наредните N редови се наоѓа по еден цел број Xi (-1000 <= Xi <= 1000) кој треба да се додаде на збирот.


Излез

Излезот се состои од еден ред во кој треба да ја отпечатите сумата на внесените броеви.
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

okova wrote:Да се пресмета збирот на N цели броеви кои се внесуваат од тастатура (последователно, еден по друг).


Ова ми делува како некое домашно, ама нема врска (и така е задача од МЕНДО)
http://mendo.mk/Task.do?id=234


 
Forum Index » C/C++
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team