[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Палиндроми  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=477
за првиот пример имаме S=7 E=53 OUTPUT 4 а нели може 2... 7+2 = 9 + 44 =53 ..ете минимум
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Perez wrote:http://mendo.mk/Task.do?id=477
за првиот пример имаме S=7 E=53 OUTPUT 4 а нели може 2... 7+2 = 9 + 44 =53 ..ете минимум

Хм, во задачата пишува: "Даден ви е одреден број S. На овој број, можете да му го додадете кој било палиндром поголем или еднаков на 2, а помал од S. Со тоа ќе добиете некој број S2. Истото сега може да се повтори за S2, за да се добие следен број S3, итн... Прашањето е, колку најмалку операции се потребни за да, од почетниот број S, дојдеме до број E?"
Види го делот "а помал од S".
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

C..... auuuu gotovo fala mnoguu
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team