[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Мендо натпревар 2011  XML
Forum Index » Други натпревари
Author Message
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Еве решенија за 1ва,2ра и 3та задача од натпреварот:
1ва:
c++

pascal:

2ра:

3та:

4та задача:

This message was edited 3 times. Last update was at 07/03/2011 17:03:46

MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

Среќна Година во Паскал

[Email] [MSN]
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

Bedzo daj da gi naredime site 4 vezbi vo C\C++ i Paskal ovaj mesec
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

MarioTalevski wrote:Bedzo daj da gi naredime site 4 vezbi vo C\C++ i Paskal ovaj mesec

Па напиши ги и 2ра и 3та у паскал..
macstr1k3rJoined: 24/02/2011 00:57:16
Messages: 10
Offline

Дајте пастирајте некој барем делумично решена четврта задача, тие што имавте по 20-30 поени па после можда некој ќе ја доработи.
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

program prekinuvaci;

begin

writeln('NE');

end.


Ete kako se vadat 10 boda na cetvrtata.


[Email] [MSN]
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Дали ова мислење за вториот пример е точно?

Од првата соба го палам светлото во третата, одам во третата, од третата го палам светлото во втората, одам во втората, од втората одам во првата и го гасам светлото во првата (ова не ми штима), и од првата одам во третата и од третата го гасам светлото во втората. Некако не ми изгледа дека е точно ама ...

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

не, неможе мендо да го изгаси светлото во собата во која се наоѓа...(она што не ти штима)
[MSN]
FilipbitolaJoined: 19/03/2010 15:33:18
Messages: 32
Offline

Ne...
Od prvata go palam svetloto vo 3tata pa odam vo nea.(101)
Od tamu go palam svetloto vo 2rata i odam vo nea.(111)
Od tamu go gasnam svetloto vo prvata i se vrakjam nazad vo tretata.(011)
Od tretata go gasnam svetloto vo vtorata.(001)
Vo zagradi se sostojbite na svetilkite vo sekoja soba(1 za uklucena, 0 za izgasnata)
DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Е сеа ме буни што според твојава постапка испаѓа дека графот е неориентиран, а во кодот на Христијан (и во мојата замисла), тој е ориентиран. Од овој дел заклучив дека е неориентиран графот (Od tamu go gasnam svetloto vo prvata i se vrakjam nazad vo tretata.(011)).

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Како може графот да биде ориентиран кога можеш од која било соба да одиш во која било соба со уклучено светло, без разлика дали си го чепкал светлото таму или не? Објаснувањето на Филип е ок.
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

А дали од било која соба можеше да одеш во било која?
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

bedzo wrote:А дали од било која соба можеше да одеш во било која?

Само ако е запалена
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

А мораш да ги прошеташ сите соби?
 
Forum Index » Други натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team