[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Patriot
Forum Index » Profile for Patriot » Messages posted by Patriot
Author Message
Да во ред е, благодарам.
Може ли да ми кажете каде е грешката во моето решение на горенаведената задача?

Добивам 0/20, иако тестирајќи го 20 тест случај локално добивам точно решение.
Доколку сакаш да претвораш char по char од стрингот можеш да ја користиш наредбата ord('a') која го враќа ascii кодот на буквата во наводници...

За да сместиш цел стринг бројки во integer променлива можеш да ја користиш и наредбата val(imenastringot,imenapromenliva,kontrolna) каде контролната променлива означува дали конверзијата е во ред(треба да биде 0)
Like!!!
Убаво би било кога би имало една група.
Да ама така го пишав бидејќи има два региони: Мала Преспа и Голо Брдо.
Најважно според мене и нешто што претставуваше проблем оваа година е нефлексибилноста со времето на одржување на натпреварите, мислам дека треба сите учесници да бидат ислушани и да се одбере датум кој ќе му одговара на мнозинството.

Што се однесува до предлозите на Бојан:

1. Да подобро би било порано да почнат и порано да завршат.

2. Не само на електронските на сите натпревари би било подобро да има само една група.

3. И колку натпревари ќе има и кога точно ќе бидат.

4. Не ми пречи.

5. Добра идеја.

6. Е ако де, нека се лажат дека се добри.

7. Корисно.

8. Делумно сум против ова, нека има ограничување по градови, по училишта и по националности не и несмее да има. Нека се примени ова на вклучување на македонци од Егејска, Пиринска и Албанска Македонија.
mile wrote:Дечки,
претходниот пат ве прашав за термини.
Кој рече дека овојпат тие се дискутабилни?!

Се гледаме во недела!


А за во понеделник оправдувања ќе давате?
nikola3103 wrote:
@ patriot: И не можат да дојдат на натпреварот затоа што ако не отидат на 10 ЈУНИ на школо ке испуштат многу матерјал така?


И на 10 јуни се одговара по некои предмети што ти останале.
И мене не ми одговараат терминиве, има многу училишни обврски кои треба да се завршат. Првиот никако, а вториот лично можам да присуствувам, но мислам дека тоа време некои ученици кои се втора смена ќе треба да бидат во училиште.
Зошто грешка те има двапати на листата: еднаш на 28 место а другпат на 34 кој е како тебе!!!
Дали е дозволено да се користи горенаведеното?
Пробај со следниов тест пример:

123123912345989 12

Би требало да биде: 999
 
Forum Index » Profile for Patriot » Messages posted by Patriot
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team