[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: bedzo
Forum Index » Profile for bedzo » Messages posted by bedzo
Author Message
Решението ти е бројот да го поделиш со 10 и потоа да му најдеш модул 10. Делењето со 10 му ја тргнува последната цифра, а модулот од 10 ти ја дава последната цифра од бројот.
Направи го најголемиот број што почнува со парна цифра и направи го најголемиот број што почнува со непарна, после само спореди
zocebaldovci wrote:Zdravo sakam malko guadiance

guidance*
shellcode wrote:@bedzo може да го постираш решението со дфс за задачава? Имам проблем со имплементација на дфс во вакви задачи


во
Значи прво треба да го внесеш стрингот, потоа со еден фор ја запамтуваш позицијата каде се наоѓа и броиш колку пати ја има.

Ми минува на помалите примери,(11/20) а неможам да го најдам багот. Дали има врска како по ред треба да излегуваат паровите да танцуваат?
w=west,n=north,e=east,s=south. Сега веќе е лесно
Исто така минува оптимизиран брут форс со алчно почнување.

Ги сортираш од најголем до најмал, го зимаш најголемиот елемент од 2те низи и пушташ рекурзија истото тоа да го прави од кога ќе го одземеш елементот од некој помал од него од другата низа.
bump?
Mozes...
Кога ќе се стават во тренинг делот?
Може да ми се даде пример како ќе оди тој брут форс?

Јас искуцав нешто различно ама ми паѓа на време на 4 примери...
Броеви:
I isto taka ne mora da stavash ogranicuvanja za vnesenite promenlivi bidejki SEKOGASH kie bidat vo dadenite granici.
 
Forum Index » Profile for bedzo » Messages posted by bedzo
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team