[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: MODDI
Forum Index » Profile for MODDI » Messages posted by MODDI
Author Message

????? ?? ?????? ?? ?????? 8 ????????, ?? ?????????? ?? ???? ?? ?????, ???? ?? ?? ???????

Кодов ми работи на 14/20 тест примери на останатите ми дава надминат временски лимит, дали може задачава да се реши на ваков начин или треба да барам побрз.
Задачата Rectangles од делот интернационални е повторно дп, ми работи на 2/10 малку хелп.
Задачава неможев да ја сфатам, поточно на врските немозам да го сфатам начинот на кој тие се добиваат, сликата што е дадена во текстот на задачата повеќе ме збунува мене отколку ми појаснова, ако може некој барем псевдо код да даде или base-cases од dpto и да ми ја појасни задачава.

Со кодов ми поминува на 27/37 тест примери на останатите ми паѓа на време, дали со неколку модификации на кодов може да се реши задачава или ќе треба да го земам фактот дека 1≤N≤100 000, а дека задачава работи О(N na kvadrat)

Зошто на мендо на сите тест примера ми враќа RUNTIME ERROR

Пишував ново решение со рекурзија, ми работи на 2 тест примери, на 5 ми дава погрешен резултат, а на останатите runtime error, HELP PLS
Ако може псевдо код или пак, подетално објаснување бидејќи заглавив
Ја решавав задачава, мојот код работи на дадените тест примери и кога го праќам на мендо ми работи само на 1, малку хелп, немора решение, само сакам да знам дали сум во добра насока за да ја решам задачава или треба да почнам од почетокч
Некоја идеја за задачава ??

Ја решавав задачава, кодов ми работи на 6 тест примери, на останатите ми враќа прогрешен резултат, хелп
Ох, не ни приметив дека сортот ми е пред да внесам елементи во векторот, фала многу

Колку што те разбрав, вака нешто би требало да е ова решение ми работи на 6 примера
Некоја идеја за задачава
Благодарам многу, изглеа ти го потрошив времето за проста задача али рекурзијата не ми е баш усовршена, затоа повеќе се фокусирам на таков вид на задачи..
Фала многу уште еднаш
 
Forum Index » Profile for MODDI » Messages posted by MODDI
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team