[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Циклус натпревари по информатика 2012  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Здружението на информатичарите на Македонија, по дваесет и трети пат организира циклус на натпревари по информатика, во областа на програмирањето. Натпреварите се стремат да ги опфатат сите ученици од основното и средното образование кои имаат некакви познавања од програмирање. Програмирањето се изведува во еден од програмските јазици Pascal, C и C++.

Неколку линкчиња со информации:
      Натпревари по информатика 2012 - Правила
      Натпревари по информатика 2012 - Календар
      Дополнителни информации за циклусот натпревари 2012

Тука можете да ги дискутирате правилата, календарот...

*** Update: Заборавив да објавам вчера дека има и нова категорија во делот за тренинг - со едноставни задачи за почетници -> ЛИНК <-. Таму се наоѓаат најлесните задачи, па добро е да почнете со решавање од таму.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 16:21:16

Denis


[Avatar]

Joined: 29/01/2010 18:55:07
Messages: 27
Offline

Дали ќе се важат задачите што сме ги решиле претходно во тренинг делот или мораме да решиме нови 30 задачи?

The function of good code is to make the complex appear to be simple.
[Email]
lunatic3331Joined: 30/01/2010 20:01:15
Messages: 22
Offline


Почетокот на периодот за решавање е неограничен.

Значи се важат 30 ако имаш решено пред тоа
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Дали од основна група може да се стигне на меѓународен натпревар и дали сите задачи на сите групи ќе носат по 100 поени или различно ќе се бодираат?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 15:45:46

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

bedzo wrote:Дали од основна група може да се стигне на меѓународен натпревар и дали сите задачи на сите групи ќе носат по 100 поени или различно ќе се бодираат?

Може да се стигне - со добар резултат на МОИ. Прочитај ги правилата - таму пишува кој натпревар колку поени носи, колку (најмалку) натпреварувачи од основна група ќе бидат поканети на МОИ, итн.
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

MOI wrote:
bedzo wrote:Дали од основна група може да се стигне на меѓународен натпревар и дали сите задачи на сите групи ќе носат по 100 поени или различно ќе се бодираат?

Може да се стигне - со добар резултат на МОИ. Прочитај ги правилата - таму пишува кој натпревар колку поени носи, колку (најмалку) натпреварувачи од основна група ќе бидат поканети на МОИ, итн.

Не, прашањето ми беше дали ќе бидат различни поените на задачите од групите. Бидејќи како што гледам сите поени се сумират и се составува целосна ранк листа за кој да влезе на МОИ.
OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

Dali tie sto bile na jboi imaat pokana za moi??
[Email] [MSN]
filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

OP Magic Potato wrote:Dali tie sto bile na jboi imaat pokana za moi??

Ne ne, treba da si zasluzime MOI x) Barem ako nemas medal, sigurno nemas pokana

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

bedzo wrote:Не, прашањето ми беше дали ќе бидат различни поените на задачите од групите. Бидејќи како што гледам сите поени се сумират и се составува целосна ранк листа за кој да влезе на МОИ.

    1. Се прави ранг листа - за секоја група посебно (види правила - тоа е она што викаш "сите поени се сумираат").
    2. Најдобрите од секоја група (според ранг листата 1) се покануваат на МОИ.

Не постои "заедничка" ранг листа каде ќе бидат собрани поените од сите натпреварувачи од сите групи.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 23:03:12

vavioJoined: 25/02/2010 14:40:01
Messages: 25
Offline

дали при решавањето на задачите на натпреварите имаме пристап до претходно решените задачи од наша страна?
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

vavio wrote:дали при решавањето на задачите на натпреварите имаме пристап до претходно решените задачи од наша страна?

Сигурно ќе нема )
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

vavio wrote:дали при решавањето на задачите на натпреварите имаме пристап до претходно решените задачи од наша страна?


А може пристап до другарите што имаат решено повеќе задачи од нас?

Нема смисла тоа...
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Prodavam resenija na zadaci
500 denari po resenie
mozam da vi najdam resenie za site zadaci,osven http://mendo.mk/Task.do?competition=27&id=154
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Има попуст ако сакаме да купиме 5, 10 или па сите решенија?
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

dejandenib wrote:Prodavam resenija na zadaci
500 denari po resenie
mozam da vi najdam resenie za site zadaci,osven http://mendo.mk/Task.do?competition=27&id=154


Пошто вака гледам многу бизнис-ориентиран си, сакаш да ти го продадам решението за таа задача па комплетен пакет да имаш? Ако речеш не, ќе ти бидам нелојална конкуренција и ќе ги продавам моите решенија по 499 денари хахаха
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team