[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Подароци (Тест случај 6)  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
mufc4martinJoined: 31/01/2016 14:31:45
Messages: 1
Offline

Во задачата Подароци http://mendo.mk/Task.do?id=95 со следниов код ми дава Runtime Error на 6ти тест случај (другите се ок):Кога го симнам тест случајот и пробам да го отворам со Notepad го добивам следново:
stevoJoined: 06/11/2012 14:51:14
Messages: 7
Offline

Системот изгледа не е океј нешто. Ипсратив истото решение кое пред 2 години било точно сеа паѓа на 6ти тест случај..
lekovJoined: 12/12/2014 11:52:12
Messages: 30
Offline

Кај мене проаѓа на сите тест случаеви. Или(ако имало) ја поправиле грешката или 6-от тест случај е променет во специјален случај кој претходно не бил тестиран.
stevoJoined: 06/11/2012 14:51:14
Messages: 7
Offline

Кај мене во 6тиот вика „Надминат временски лимит“.. Е сеа во задачата вика Н дека би било максимум 100, ако два фора кои не се вгнездени вртат до 100, нема шанси да работи поќе од 1 секунда како шо е ограничувањето во задачата..
lekovJoined: 12/12/2014 11:52:12
Messages: 30
Offline

stevo wrote:Кај мене во 6тиот вика „Надминат временски лимит“.. Е сеа во задачата вика Н дека би било максимум 100, ако два фора кои не се вгнездени вртат до 100, нема шанси да работи поќе од 1 секунда како шо е ограничувањето во задачата..

Може код?
stevoJoined: 06/11/2012 14:51:14
Messages: 7
Offline

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

@mufc4martin, @stevo
Ќе ги проверам примерите кога ќе бидам пред компјутер, ако е стварно таков примерот како што го ископиравте горе (со некои хиероглифи), ќе го смениме обавезно. Незнам како станал таков, ама претпоставувам дека се работи за некоја задача од поранешните натпревари (пред 2012), бидејќи за тие задачи едвај најдовме примери кога го поправавме МЕНДО (имаше расипан хард диск). Изгледа ни се протнал некој уништен пример без да го приметиме.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team