[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: DevGeeK
Forum Index » Profile for DevGeeK » Messages posted by DevGeeK
Author Message
Можеби ова ќе звучи смешно, но види да не ти е многу осветлен екранот па можеби не ја приметуваш бојата
Е сеа ме буни што според твојава постапка испаѓа дека графот е неориентиран, а во кодот на Христијан (и во мојата замисла), тој е ориентиран. Од овој дел заклучив дека е неориентиран графот (Od tamu go gasnam svetloto vo prvata i se vrakjam nazad vo tretata.(011)).
Дали ова мислење за вториот пример е точно?

Од првата соба го палам светлото во третата, одам во третата, од третата го палам светлото во втората, одам во втората, од втората одам во првата и го гасам светлото во првата (ова не ми штима), и од првата одам во третата и од третата го гасам светлото во втората. Некако не ми изгледа дека е точно ама ...
Да тој сум, а што толку те интересира тебе тоа?
Мене ме интересира, треба да испечатиме низ колку различни соби поминува, или колку пати поминува низ собите?
Кај виде дека ја сум пишал дека горенаведените се компајлери? Според содржината на авторот на темата јас заклучив дека тој зборува за работни околини и кажав која според мене е најдобра. Така да смеј се колку сакаш, здраво е
Има опција за прикажување на код, стисни на копчето "одговори" за повеќе опции и ќе видиш копче за прикажување на код. Мислам дека има и опција за известување при добивање на одговор, оди во "Мој Профил" и кај категоријата "Конфигурација" ќе видиш опции за праќање на известување.


Ќе има ли натпревар оваа недела ?
Хаха, ме изнасмеа. wxDevC++ е за правење на GUI апликации со помош на wxWidgets. А што е најлошо преполн е со грешки, на сред натпревар може да замрзне. Иначе од горенаведените според мене Code::Blocks е најдобар
Може
Здраво,
дали ќе ги има задачите од државниот натпревар на сајтот, за да може да решаваат и тие што не се поканети ? Нормално резултатите нема да бидат земени во предвид.
Луѓе стрпете се, џабе дигате галама, кога решиле тогаш ќе ги објават резултатите, а кога ќе ги објават сигурно ќе пишат , а и да не пишат вие би требало да видите сами
Фала на одговорот
Здраво,
Која е разликата помеѓу Float и Double ? Бидејќи за задачата Шопинг при користење на Float променлива, резултатот иако беше точен системот не го прифаќаше одговорот.
Па тоа е финтата, за лесни задачи давате повеќе време, а за потешки задачи помалку време
 
Forum Index » Profile for DevGeeK » Messages posted by DevGeeK
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team