[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: lunatic3331
Forum Index » Profile for lunatic3331 » Messages posted by lunatic3331
Author Message
Барање до Миле, републички или олимпијада у Радовиш да се организира!

Почетокот на периодот за решавање е неограничен.

Значи се важат 30 ако имаш решено пред тоа
bedzo wrote:
obi1kenobi wrote:Дечки помагајте, многу се тешки пробните задачи - не можам да ги решам!

Овие sum,isum,osum?

Лесни ми изгледаат мене.. Работа со стрингови?


сарказам?
И на мене ако може
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
int main()
{
int i,n,x,m=0,sum=0,broevi=0,j;
char y,z;
string s[100],r[100];
cin>>n;
for(i=0;i<n;i++)
cin>>s[i]>>r[i];

for(i=0;i<n;i++)
{
x=s[i].size();

for(j=0;j<x;j++)
{
y=(char)s[i].at(j);

while(m<x)
{
z=(char)r[i].at(m);

if(y==z)
{
r[i].at(m)=-1;
s[i].at(j)=-9;
sum++;
break;
}
m++;
}
m=0;
}
if(sum==x)
broevi++;
sum=0;
}
cout<<broevi<<endl;
return 0;
}
Се извинувам но вчера не бев во можност да бидам присутен на доделувањето на медалите. Како би можел да си го подигнам медалот?
Јас не учествував на натпреварот во недела поради лични причини. Како што слушнав сите учесници можат да учествуваат на натпреварот на 10 јуни. Дали и јас имам можност да учествувам?
со среќа утре
На сите од Јахја Кемал ни е проблем датумот 6ти, ако може да се премести. И би сакал одговор на прашањето на оби1кеноби, дали воопшто ќе нема припреми?
Датумот е во ред, само ако може да ни кажете кои се поканети да учествуваат? Оние кои земаа медал или сите учесници на олимпијадата?
Како што најавија, ќе имало припреми во месец јуни најверојатно.
Ќе може ли некој да ми каже кој ќе може да учествува на припремите и точно кога ќе се одржат бидејќи ми е итно
Еве ги задачите :
http://www.megaupload.com/?d=1W24PULX
Пред 9ти кемалци не можат, после 15ти Корчагинци не можат, ќе мора да се бара термин во таа недела меѓу 9ти и 15ти
Само 1 прашање, зашто олимпијадата не би била одржана во недела? На 9 мај? Јас колку што сум информиран од учениците што не можеа на 8-ми, на 9ти се слободни.
Можеби не ги имаше сите 500, но имаше 470, така да слободно може да се мери со пола од натпреварувачите од напредна кои не успеаа ни Производ да ја решат целосно
 
Forum Index » Profile for lunatic3331 » Messages posted by lunatic3331
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team