[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: bedzo
Forum Index » Profile for bedzo » Messages posted by bedzo
Author Message

Симнав 2 тест примера од сајтот и ми дава исти излез како и во тест примерот но не го прифаќа на сајтот. Во што е проблемот?

--- Едит
niza[100001] место 100000 требало да користам, средив.
Види дали ти е доволно голема низата...
tone wrote:Во брзината ли е ? 0,109 ?!

Па толку е и со бфс... Иста сложеност е.
Не е фората да имаш краток код...
tone wrote:Најбрз начин за Овци е класичен flood fill . Многу поедноставен од BFS, во многу помалку реда.

А со bfs не се прави flood fill нели? )
Едно прашање, зошто Анастасија Самарџиска е поканета, која е 10 место, а пак Никола Полинцев кое е 6то место не е поканет?
kje ima li izborni natprevari ovaa godina?
Честитки до сите учесници на МОИ )
edited
Во 100 линии код нема шанси да се заебеш со тоа, треба да си ептен труп.
Еве го средив кодот, додадов функција за да проверува дали е валидно да ги направи чекорите и плус го разделив кодот на делови за да биде појасен.

и како може да го ставам линкот од викито како хиперлинк под Регионален таму?
obi1kenobi wrote:Е Беџо, извини вака, стварно убаво од тебе што ги постираш решенијата и се, ама кодот за Лавиринт ти е школски пример како не се програмира... Колку што имаш повторувања, можеш комотно да го разделиш во барем три функции и ем полесно да се чита, ем да се знае што правиш...

Вака ми е напишан кодот бидејќи повеќе време ќе изгубам да мислам функција одколку да го копирам првиот if и да додадам уште по еден if statement внатре. А ги разделив така бидејќи ако ги ставев во фор(за чекорите) ќе ми беше потешко да дебагирам, инаку забелешката ти е целосно на место. И дај ако можеш кажи (или дај код) како мислеше да го разделам на функции.
Lord_of_Life wrote:
bedzo wrote:Има ли официјални решенија за задачите?


Е ајде де, постирајте ги.

Е ајде, што ќе решам ќе постирам. Што не, друг ден

А како можам да ставам хиперлинк до страната под натпревари 2012?

Има ли официјални решенија за задачите?
@obi1kenobi

i taka go nemase debagerot...
 
Forum Index » Profile for bedzo » Messages posted by bedzo
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team