[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: bidikov
Forum Index » Profile for bidikov » Messages posted by bidikov
Author Message
Наградите се за постигнатиот успех на државниот натпревар што значи дека се гледаат само од истиот.
Ај вака кус преглед од другата страна на муабетот ....

Задачите беа добро напишани ... за тоа дали се или не се балансирани никогаш неможеме да тврдиме со 100% согурност ...

После натпреварот заклучоците се следниве:
1. има луќе кои изненадија и решија навистина добро
2. Има луѓе што се очекуваше да решат повеќе ама од некоја причина (ќе си ја откријат они самите) не решија толку добро ...
3. Има луѓе (секогаш има па веројатно има и сега) чии резултати не ги отсликуваат нивните реални знаења ..

Сега останува на комисијата да ги сумира резултатите, види каде треба да се санкционира и да ги разгледа приговорите за да за неколку денови ги имаме официјалните резултати и потенцијалните учесници на државниот натпревар од секоја во групите ...

Додека комисијата работи, наместо да терате бош муабети можете дополнително да ги утврдите знаењата бидејќи освен задачите од денеска во делот за тренинг има уште сигурно купше задачи кои не ви се решени ...

Успехот се прави со решавање на задачи, и учење од грешките на оние задачи кои не сте ги решиле целосно ...

За крај навистина ме радува што бројот на учесници е драстично поголем, а богами и општиот впечаток на борјот на решени задачи исто е за пофалба ...
Засукајте ракави и на решавање, на државниот натпревар ќе се очекува од вас дупло повеќе знаење и вештина ...
Гледaм дека според бројот на натпреварувачи во резултатите (над 120...) интересот за циклусот натпревари е значително поголем ...

Се надевам деќа тие што прв пат видоа како изгледа натпревар добија слика како функционира мендо, а оние кои веќе знаат се потсетија ...

Поради планирање на капацитетот на мендо за наредните натпревари би сакал да знам доколку некој примети дали имаше моменти кога мендо беше недостапен или можеби спор да се пријави (со инфромација од кој интернет провајдер се случило тоа) за да можеме да сме сиугирни дека мендо работи подеднакво добро за сите ...

Во меѓувреме засукајте компајлерот и нафрлете се на задачите од делот тренинг ...
OP Magic Potato wrote:da stavite tokeni na slednite on-site natprevari.


Na kakvi tokeni mislis ???

Дечки можеби приметивте дека мендо не е при себе овие денови.
Веројатно повеќето помисливте дека проблемот е од ладново ама како што веќе знаеме мендо е фино мече со добро крзно ам сепак има проблеми изминатиов период.

Проблемите се во електричната инсталација во серверската соба на ПМФ (што поради нејзината преоптеретеност, што од општата нестабилност на елемкричната мрежа воопшто) кои во комбинација со фактот што проблемите најчесто с случуваат доцна во петок или преку викенд предизвикува мендо да не е достапен по неколку денови.

Правиме напори како дел од консолидирањето на инфраструктурата на ФИНКИ проблемот да го решиме ... сепак веројатно ќе имаме барем уште 2-3 прекини кои ќе можеме барем да ви ги најавиме.Ајде дечки среќно и едно 8 медали да донесете ...
Знам дека сакате во форумот да постирате ама сметам дека за решенија на задачите подобор е да се користи WIKI кое е баш за таа намена ...

Доколку не ви смета ќе би префрлам овие решенија да ги има на WIKI ...
vim или mcedit со gcc ...
Одлично ... гледам и тимот на луѓе инволвирани во ова рипнал ... ќе имаат стимул натпреварувачите (па и менторите)
Би те упатил на Денис ... мислам дека он ни беше најмладиот кој почна да им парира на „постарите“ - беше само 7-мо одделение кога дојде на државен таа година ...

Учествувај на натпреварите па со дружба ќе имаш прилиак да ги дознаеш приказните на многу од дечкиве овде ... се се тоа исклучителни личности во изминативе 15 години кои вложуваат невиден труд за да навлезат во тајните на програмирањето ...

Ајде смирете хормони ...

15-ти и не е така проблематичен за Корчагинци (доколку моите претпоставки за тоа кога ќе се трга на ескурзија се точни) ...

Сепак останува да се проверат работите утре и да се даде конечен став - ако остане 15-ти и не сме во можност да манипулираме со тргнувањето на ескурзија тогаш имаме 2-3ца отсутни ...

Сепак ќе оставам утре да направам детални подготовки ...

Задачите ги има секогаш откако ќе заврши натпреварот ... а потоа и во делот тренинг ќе се појават ...
Bojan Kostadinov wrote:
И за крај, како што пишав веќе претходно на форумов (во некоја од другите теми), доколку некој има време и желба може да ги објавува своите решенија на вики-то, да дава подобри објаснувања на задачите, итн.. Затоа и имаме вики, инаку ќе ги објавувавме решенијата на главната страна на системот.


Еве јас веќе ги терам дечкиве што имаат Паскал решенија на регионалниот да и постават на ВИКИ ... иако и моја цел е веќе од наредната година поголем дел од Корчагинчињаа да преминат на C/C++
Bojan Kostadinov wrote:Live Chat ќе има сигурно, само незнам кога ќе најдеме време тоа да го направиме


Еве јас се пријавувам да ви дадам елегантен систем за Live Chat ...
Ало дечки - ПСЕВДО КОД баш значи код кој не е напишан во одреден програмски јазик ...

Значи таму се обработува алгоритамски задача и затоа нема потреба да се дефинираат променливи ...

Конкретно за задачава сите вие некако не приметивте дека во Паскал работава е поголема од Integer а??

Епа тоа го прави најдобриот програмер подобар од добрите ...

 
Forum Index » Profile for bidikov » Messages posted by bidikov
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team