[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: MarioTalevski
Forum Index » Profile for MarioTalevski » Messages posted by MarioTalevski
Author Message
Еве го модифицираф кодо ама сепак не работи

tStojkovski wrote:
Две различни парчиња се дел од исто нафтено поле ако тие граничат вертикално, хоризонтално или дијагоналано.


Pa znam ubo ja razbrav zadacata ama neznam oti ne mi funkcionira kodot
Lord_of_Life wrote:Ред 58: cout ><< br;
WTF?


Ne e do to problemo nagreska go dopisaf to ....
Па скоро на сите тест примери паѓа
http://mendo.mk/Task.do?id=277

можи некој да ми кажи кај грешам ?

http://mendo.mk/Task.do?id=19Во првиот тест пример е вака:
Влез: 12345 3 Излез:45
но ако ги исфрлеме цифрите 1,2,3 и ни остануваат цифрите 4 и 5 тогаш најголемиот позитивен број што може да се формира од овие цифри е 54 а не 45 како што гласи во Излезот на првиот тест пример.
Кога ќе биде објавена листата за поканети натпреварувачи за натпреварот и каде точно ќе се одржи?
За math незнам , но crt е забрането за користење.
Sakav so string da ja resham a znaef deka mozi i so mod i div da ja reshavam sekogash idiotskiot nachin go biram xD
Абе 23 = 2 / 3 = 0,666 = (666) а сите знаеме тоа што значи
Ete uste eden oj problem

Роденден
http://mendo.mk/Task.do?id=41
_____________________________na 16 test primeri pagja. xD
Важно со хак се занимава.
Едниствено што памтам од пајтон е input_raw xD!
Ќе ја внесам во викито.
Да не знај некој шо му е маката? Методот на решавање ми е лјуфнат ама сепак интересно ми беше

Мој Број
http://mendo.mk/Task.do?id=3
__________________________________________________________________

program prekinuvaci;

begin

writeln('NE');

end.


Ete kako se vadat 10 boda na cetvrtata.


 
Forum Index » Profile for MarioTalevski » Messages posted by MarioTalevski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team