[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: mile
Forum Index » Profile for mile » Messages posted by mile
Author Message
amijoski wrote:Би сакал да прашам дали е можно првиот натпреварувачки ден да е во петок, а вториот во сабота како што беше објавено на почетокот бидејќи има друг натпревар што се планираше да не се поклопи со МОИ и го направија на 14ти ?


На кој почеток било објавено такво нешто?
Инаку - да, натпреварувачките денови се петок и сабота ама задолжителната церемонија на доделување медали е во недела.
Вие само покажете се!
Внимавајте!
http://www.igeografija.mk/Portal/?p=3919
tStojkovski wrote:Дали може сеуште да се пријавиме за натпреварот? Никаде немаше вест за пријавување и дури сега на cs.org.mk налетав на информацијата. Знам дека многу каснам, ама ќе ве замолам да ми биде овозможено?


Ментор!
kikoisawsm wrote:Според мене овие натпреварувачи треба да се сметаат за неофицијални. Мислам дека не е во ред тие да им бидат конкуренција на оние кои што си го заслужиле пласманот.


Резултатите на дополнителните учесници никако не влијаат на ранг листата. Регуларните натпреварувачи што ќе имаат освоено пласман за втора награда, на пример, без земање предвид на резултатите на дополнителните ќе си имаат втора награда и во вториот случај.

Само едно ме чуди: зошто некој кој освоил повеќе поени на регионален натпревар би се плашел од конкуренција од некој кој има освоено помалку?!
polincevn wrote:Овие натпреварувачи ќе се третираат како официјални?


Ќе се третираат како дополнителни, а во зависност од освоените поени ќе може да освојат регуларен пласман (прва, втора, трета награда).
Кристијан,
види ја новододадената тема за Дрржавен натпревар 2013.
Новости околу Државен натпревар:
1. По барање на повеќе ментори/учесници, а со цел да излеземе во пресрет колку што е максимално можно, натпреварувачки ден на Државниот натпревар ќе биде недела, 31.03. Со тоа натпреварот ќе се одржува со пристигнување на учесниците во Скопје во сабота попладне или недела рано наутро и натпреварување и свечено доделување на дипломи во недела.
2. Заради неколку барања за дополнителни учества на Државниот натпревар, надвор од поканетите учесници, Комисијата за натпревари одлучи да се даде можност за учество на заинтересираните учесници со покривање на трошоците за учесник во висина од 1500 денари. Сите ментори кои сакаат да ја искористат оваа дополнителна можност, треба да не контактираат на истата е-адреса најдоцна до среда 20.03
. Бројот на вакви учесници е ограничен (заради ограничените технички можности) и за нив ќе се примени принципот Прв пријавен - прв услужен.
komandos wrote:sakam da prasam zosto zadacata moneti so ovaa resenie kazuva deak e 100% tocna, koga za vlez se barat 4 moneti a jas imam napraveno za 5.


Па, тоа ни овозможува полесно да докажеме дека имало препишување на регионалниот натпревар. Оти, на пример, двајца таква грешка е многу малку веројатно дека ќе направат!
tStojkovski wrote:Зошто мислам дека лани подолго траеше регионалниот натпревар?
И ако е скратено времето, зошто?


Не знам зошто мислиш дека лани подолго траеше натпреварот? Веројатно затоа што навистина беше така.

Годинава сметаме дека наптреварувачите се подобри, понавежбани и со тоа попаметни, па доволно ќе им биде предвиденото време!

Ви посакуавме успех на сите!
Во прилог е соопштението кое го објавува стартот на COCI натпреварите. Сите македонски натпреварувачи кои сериозно планираат да се борат за учество во тимовите за интернационалните натпревари треба да учествуваат на овие натпревари.

“Croatian Open Competition in Informatics COCI 2012/2013 Internet online contest series


Over the next six months we are planning to organize seven online contests as a warm-up for the 2013 season of high school programming competitions.
Everyone is welcome to participate!

Each contest will be three hours long and will feature six tasks.
The tasks will be of widely varying difficulty; we are hoping to have many beginner or up-and-coming contestants participate, as well as those more experienced.

The first contest will be held on Saturday, 20th October 2012, starting at 14:00 (GMT/UTC). Check out your local times at http://hsin.hr/coci/next_contest.html.

You may use Pascal, C/C++ or Java as your programming language of choice.

The two relevant websites are:
http://hsin.hr/coci/ - information about the contest http://evaluator.hsin.hr/ - contest system

We hope that you will join us or encourage your students to do so!

This is the seventh year in a row that we are hosting the COCI series. You can find tasks (statements, test data and solutions) from the previous four years at http://hsin.hr/coci/. That is over 260 original tasks for students to practice on!“
Не.
shellcode wrote:И од мене едно прашање: Дали поканетите натпреварувачи можат да учествуваат на квалификациониот натпревар иако се постари од 15.5 (имаат на пример 15.6, 15.7 или 15.8 години)

Благодарам


Може.
Следните ученици се поканети да учествуваат на квалификациите за ЈБОИ:
Божидар Стеваноски
Јовица Маркоски
Дарио Марковски
Никола Полинцев
Владимир Петров
Михаил Денковски
Никола Тасевски
Никола Анастасовски
Анастасија Самарџиска
Јован Тасев
Горјан Поповски

Услов е да не се постари од 15,5 години!

Квалификацискиот натпревар се одржува во сабота, 16.06 во просториите на Природно-математичкиот факултет во долната зграда со почеток во 13:00 часот.
Овие натпреварувачи се известени и преку е-пошта.

Во Охрид, на донаторската вечер (16.05) веќе беа промовирани кандидатите за учесници во Македонските тимови за ИОИ и БОИ.
Тоа беа шестмината најдобропласирани учесници од МОИ. Шестиот член е резервен член, а од останатите според нивните постигнувања и на претходните натпревари ќе бидат формирани тимовите за БОИ и ИОИ.
Резултатите на МОИ го овозможија изборот без дополнителни натпревари.
 
Forum Index » Profile for mile » Messages posted by mile
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team