[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: mile
Forum Index » Profile for mile » Messages posted by mile
Author Message
bedzo wrote:Da se sedi malku poodaleceno ili da se ima prepreka od prepisuvanje, bidejki eden decko cela 4ta od mene ja prepisa


Или пак ти го остави листот со твојата лозинка достапен за другите за време на натпреварот!?
Податоците за сите учесници ќе бидат доставени во понеделник. Потоа, тука или на вашата е-адреса може да ги очекувате понатамошните информации.
Затоа, почесто проверувајте.
bedzo wrote:А интервјуата ќе бидат во опсег од 2-3 дена или само еден ден?


За тоа детали ќе добиете од Сивус, наскоро.
Епа, провери си ја поштата на адресата која ја имаш оставено на МЕНДО.
Здружението на информатичарите на Македонија, во соработка со компанијата Сивус обезбеди бесплатно учество на летна школа која Сивус ја организира по втор пат.
Школата треба да се одржи во периодот 20-26.08 во хотел Монтана, Крушево.
Од страна на ЗИМ, за учесници на школата се предложени најдобрите натпреварувачи и тоа: сите поканети учесници на Македонската олимпијада по информатика, како и средношколците од најдобрите натпреварувачи на Државниот натпревар за почетничка група.
Сите поканети учесници се известени за тоа со е-порака пратена на е-адресата од системот МЕНДО.

На сите им честитаме на наградата и им посакуваме успех на интервјуто во Сивус, за учество на школата.
Натпреварувачите треба да дојдат во долната зграда!!!
Да .
Заради небулозниот потег на поклопување на друга олимпијада со Македонската олимпијада по информатика, и покрај тоа што не можеме да ја разбереме логиката на потегот, со цел да им излеземе во пресрет на нашите натпреварувачи приморани сме да го промениме терминот на одржување.

Олимпијадата ќе се одржи 21 час порано од предвиденото, односно во петок 15.04.2011 со почеток во 12:30 часот во просториите на Институтот за информатика.

Се извинуваме што го скративме времето за вежбање за 21 час, но се надеваме дека повторно ќе постигнете одлични резултати на истата.

Да потсетиме, се очекува учество на 19 натпреварувачи од кои според резултатите на МОИ (и претстојните натпревари) ќе бидат избрани четворицата натпреварувачи за Интернационалната Олимпијада по информатика која се одржува во Тајланд, четворицата натпреварувачи за Балканската олимпијада по информатика која се одржува во Романија, како и дел од четворицата учесници на Јуниорската Балканска олимпијада по информатика која се оджува во Романија.
МОИ претставува врвен натпревар на кој се избираат десетина натпреварувачи кои продолжуваат понатаму за избор на екипите.
Значи, да расчистиме. Правилото гласи:
"На МОИ покрај оние кои се квалификувале преку добар резултат на претходните натпревари, право на учество имаат и сите оние кои официјално ја претставувале Македонија на Балканска или Светска Олимпијада по информатика, како и сите натпреварувачи кои освоиле златен или сребрен медал на минатата МОИ."

На Олимпијада се поканува според постигнатите резултати (ранг листа).
Според горното правило, сите кои го исполнуваат условот, може да побараат и ним ќе им биде ДОЗВОЛЕНО учество на олимпијадата, под РАМНОПРАВНИ услови како и на поканетите учесници.

Конкретно, ова важи за Никола годинава.
Дечки, многу е просто! Кој го создал проблемот - треба да си го реши! Упатете ги забелешките директно таму.
50 (100/2)+25(50/2)+13 ((25+1)/2)+6(12/2)+1.
Првите 4 пати се користи пакет услугата од по 1 пара, а на крај за еден документ (со кој се стигнува до точно 95) се користи едниченчата услуга од 3 пари. Вкупно 4*1+3=7.
Трпе мора да има точно 5 необработени документи.
Дел од поставените информации се за минатата година. Дел се ажурирани. Крајните датумите во оваа година ќе бидат малку побрзо (некаде во април).
Во однос на прашањето, се што не е експлицитно забрането - е дозволено.
http://www.cs.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=23&lang=mk
http://www.cs.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=23&lang=mk
Уште еден натпревар:

Hello,
After some time we have two more contests coming up this weekend (26th and 27th June, 2010). Both these contests are National Level Contests of Bangladesh, which have already taken place onsite. Hope to see u all in the online versions of those two contests. Visit http://uva.onlinejudge.org/ for details.
 
Forum Index » Profile for mile » Messages posted by mile
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team