[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: mile
Forum Index » Profile for mile » Messages posted by mile
Author Message
dejandenib wrote:Vo trening delot, kolonata statistika, moze li da napravite toa da pokazuva kolku luge ja resile zadacata, a kolku ne, namesto da pokazuva kolklu vkupno prakanja bile uspesni. Na primer jas nekoj kod sto e tocen ke go pratam 100 pati, i na kogo bi mu bilo gajle toa da go vidi.


Па добро - среќа што такво нешто може само тебе да ти текне
Објавени се веќе. Снајдете се.

Честитки и тука.
Дечки, погледнете го најавениот (од мене) јунски натпревар. Денес е тренинг сесијата - па посетете ја.
Дечки,
претходниот пат ве прашав за термини.
Кој рече дека овојпат тие се дискутабилни?!

Се гледаме во недела!
Објавени се конечните резултати и престојните настани. Земени се предвид вашите обврски кои ги споменавте.

http://www.cs.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=25&lang=mk
Дечки,
планот за подготовките е да бидет на почеток на јуни. Но, мора да се земат предвид крајот на учебната година (можеби поправање оценки ), како и екстерните испити.
Дури може да договориме и два термина по 3-4 дена. Веројатно така ќе биде најзгодно.
Ајде, пишете тука кога би ви одговарало?!

Мое размислување (кое треба дополнително да се договара со сите ангажирани) е: 10ти јуни попладне - 13 јуни, и 17ти јуни - 20 јуни.
We have the pleasure to invite you, your friends and/or students to take part in the 12th annual Internet Problem Solving Contest (IPSC).

IPSC is an online programming contest. People can take part either in teams of up to three people, or as individuals. There is a separate ranklist made for secondary school students only, which makes this an ideal opportunity to compare skills before the upcoming IOI.

Throughout all the years, IPSC is known for making popular the open data problem type and for its high quality, challenging and fun problem sets.

Facebook, Inc. is an exclusive sponsor of IPSC 2010.
IPSC 2010 offers cash prizes worth a total of USD 3000 to the top contestants.

Date of the contest:
Sunday June 6, 2010

Time and duration: noon -- 5:00pm CEST (GMT+2) Web page: http://ipsc.ksp.sk/ Archive of previous years: http://ipsc.ksp.sk/old.php
Има ли некој да се пофали за добар резултат на натпреваров?
As part of the COCI series, we are hosting an Internet online contest
with problems from the Croatian Olympiad in Informatics 2010.
The contest is primarily intended for high school contestants,
but is open to all interested!

This contest is used in Croatia to select members of the IOI team.
There will be 4 tasks and the contest will be 5 hours long.
It will be held on Saturday, May 22, starting at 14:00 (GMT/UTC).
Contestants may use Pascal, C or C++ as your programming language of choice.

The two relevant websites are:
http://www.hsin.hr/coci/ - information about the contest
http://evaluator.hsin.hr/ - contest system
Дечки,
олимпијадата ќе се одржи на 15 мај.
Повеќе поместувања нема да има. (Првото беше направено по барање на дел од натпреварувачите... натпревар Балканијада по математика, натпревар по физика...)

Организирајте си ги обврските во однос на Олимпијадата. Или одлучете да не доаѓате.
Зошто мислите дека почеток на некое седумдневно шетање (кој, како што сум информиран, сеуште не е одреден) е позначаен отколку Олимпијад апо информатика. Нека се помести тргнувањето за неколку часа и готово...

Поздрав,
Миле Јованов
Претседател на ЗИМ

П.С. Информации за тоа кои се поканети на олимпијада ќе има до крајот на денов.
Дечки,
олимпијадата ќе се одржи на 15 мај.
Повеќе поместувања нема да има. (Првото беше направено по барање на дел од натпреварувачите... натпревар Балканијада по математика, натпревар по физика...)

Организирајте си ги обврските во однос на Олимпијадата. Или одлучете да не доаѓате.
Зошто мислите дека почеток на некое седумдневно шетање (кој, како што сум информиран, сеуште не е одреден) е позначаен отколку Олимпијад апо информатика. Нека се помести тргнувањето за неколку часа и готово...

Поздрав,
Миле Јованов
Претседател на ЗИМ

П.С. Информации за тоа кои се поканети на олимпијада ќе има до крајот на денов.
Дечки,
олимпијадата ќе се одржи на 15 мај.
Повеќе поместувања нема да има. (Првото беше направено по барање на дел од натпреварувачите... натпревар Балканијада по математика, натпревар по физика...)

Организирајте си ги обврските во однос на Олимпијадата. Или одлучете да не доаѓате.
Зошто мислите дека почеток на некое седумдневно шетање (кој, како што сум информиран, сеуште не е одреден) е позначаен отколку Олимпијад апо информатика. Нека се помести тргнувањето за неколку часа и готово...

Поздрав,
Миле Јованов
Претседател на ЗИМ

П.С. Информации за тоа кои се поканети на олимпијада ќе има до крајот на денов.
http://www.cs.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=29&lang=mk
stec_93 wrote:Zvinete sto vaka vleguvam vo tema, no mislev deka e najpogodno mesto da go postavam moevo prashanje. Opfaten li e celiot materijal vo tutorijalite predlozeni na web-stranata za da se ucestvuva vo napredna grupa ili treba i dopolnitelni materijali da najdeme? Blagodaram


Во однос на материјали за учество во напредната група - само небото е лимит. Особено кога ќе се даваат задачи за Државниот натпревар и за Македонската Олимпијада.
На интернет може да пронајдете огромен број на материјали. Почнете...
 
Forum Index » Profile for mile » Messages posted by mile
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team