[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: tStojkovski
Forum Index » Profile for tStojkovski » Messages posted by tStojkovski
Author Message
OP Magic Potato wrote:Aj nekoj neka mi brz kod za bfs!! mi treba za da ja resam ovci, no mi paga na vreme zaradi bfsto! fala odnapred

еве ти бфс псеудо (wiki)
Му стигна на некој порака или слабо?
bedzo wrote:Да не треба fin ?

И како fin>>ime ?
Има некој начин да ги ставам имињата од документот во вектор?

Обична датотека, не знам што те буни .
напишавме
ifstream din ("dict.txt");
Наместо din може да стои што било.
а вектор вака би дошло...

сфати сега?
bedzo wrote:Знам и многу сум ти благодарен за тоа.

Ја средив ротацијата, ова е за 90 степени. Истава ја користам и за 180 и за 270. Ја решив задачата.

Него некое инфо за name that number. Како да ја отворам датотеката? И како да ги листам елементиве во неа?


и после din>>име ...
mile wrote:Епа, провери си ја поштата на адресата која ја имаш оставено на МЕНДО.

OK е, во спам била
Зошто ми нема стигнато, а учествував на МОИ?
bedzo wrote:За n мислев да ставам вака, ако е 1 да ротира за 90, ако 2 за 180, ако 3 за 270 Значи тоа е обична променлива што ќе ја ставам, а не големината на матрицата.

Него прва идеја што ми дојде за задачата да ставам ротирање за 1виот круг па за 2риот итн Него вечер или утре ќе се потрудам да направам некој попрост алгоритам за ова.

што ти рече оби, види на хартија како се однесуваат позициите кога ротираш
bedzo wrote:Дали треба да изгледа така некако?

void fun(mat1[][],mat2[][],n){
if(n==1){
ovde clockwise 90
}
if(n==2){
180 stepeni
}
if(n==3){
counter-clocck 90
}

или кога ке ја најдам матрицата за 90, да ја направам еднаква со таа која што ни е дадена и да ја претворам во 180 во помошната?

И ако има за влез матрица со 1 елемент треба да испечатиме 6? Или треба по редослед? Бидејќи сите од 1-6 се точни.

кога ќе направиш функција за ротирање 90 степени после само ротираш уште еднаш...
пример ротација за 270 степени вака би изгледало: rotate(rotate(rotate(mat,n),n),n);
каде што rotate() ротира матрица за 90 степени
DejanMbk wrote:Сакам да прашам зошто Васил Кузевски бесе повикан на вториот изборен натпревар, кога го нема на горниот список, ниту пак освои довлен број на поени за да се пласира.

Затоа што ќе ја претставува Македонија на ЈБОИ
MOI wrote:
VasilK wrote:А може барем линкови или имиња од задачите од вториот изборен натпревар? Јас до 3:40 бев во школо па не стигнав да дојдам

Официјално, не. Објаснив зошто тука.
Неофицијално, провери си го сандачето за приватни пораки

Ако може и мене да ми пратиш
mariomako wrote:Како и да е не е фер! Бидејќи сте требале да ставите барем еден ваков тест пример па да размислиме каде ни е грешката! Но сепак тоа е Македонија, земја во која не се знае кој пие а кој плаќа, кога прв пат дојдов на сајтов мислев дека сте барем вие „Сериозни“ но се повеќе сваќам дека не е така.


Поздрав и имајте пријатен ден

Никој не те тера да се натпреваруваш
mrmachovskimartin wrote:еве го кодот за програмата Јонче Дигитронче...кога го уплоадирав кодот првиот пат сите одговори беа точни,и со програмата беше се во ред...кога ја тестирав јас..
01 program jonce_digitronce;
02 var
03 n, isprime, zbir, l, i,j,x : Integer;
04 begin
05 ReadLn(L,n);
06 for i := l to n do
07 begin
08 isprime := 1;
09 for j := 2 to i do
10 begin
11 if i = j then
12 Continue
13 else
14 begin
15 if i mod j = 0 then
16 isprime := 0;
17 end;
18 end;
19 if isprime <> 0 then
20 begin
21 zbir := zbir + i;
22 end;
23 end;
24 Writeln(zbir);
25 end.

Ај прочитај членот над тебе што напишал пак
MOI wrote:
DruiDAlek wrote:Сакам да прашам за подготовките, дали може учесници од државниот натпревар да учествуваат ( што не продолжиле на Олимпијада ). И дали би имал некоја корист од нив со оглед на тоа што работам во Pascal, претпоставувам повеќето што се на Олимпијада работат во C, односно дали припремите ќе бидат само во C

На веб-сајтот на ЗИМ пишува - цитирам "...задолжителни се за натпреварувачите кои продолжуваат на првиот изборен натпревар, а можат да бидат посетени и од други учесници на натпреварите...".

Околу второто прашање, на истото место (линк) пишува и - цитирам "...организира подготвителни часови за решавање на задачи од интернациналните натпревари...". Ако мислиш дека би имал некоја корист (јас, нормално, мислам дека би имал) слободно дојди во долната зграда на ИИ - термините ги пишува на веб-сајтот на ЗИМ и на почетната страница на системот.

Материјалите ако може што побрзо да ги прикачите.
Ова значи дека нема потреба да се седи или има потреба? Бидејќи не видов во агендата Се збунив малце (ако може побрзо да ми се одговори )
MOI wrote:Не.

А ќе треба да се седи 2 дена во Скопје или во истиот ден и награди ќе се доделуваат?
 
Forum Index » Profile for tStojkovski » Messages posted by tStojkovski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team