[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
pomos za zadaca  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

aj aako mozi pomos za zadaca Линеарна равенка http://mendo.mk/Task.do?id=229
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Kiko206 wrote:aj aako mozi pomos za zadaca Линеарна равенка http://mendo.mk/Task.do?id=229

Математика. http://www.e-matematika.mk/linearni-ravenki-i-neravenki (види дел 2).
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

fala gotovo ja resiv
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

aj i za zadacata meseci pomos kako treba da bidi ja pram so switch,case ama samo 6 toci imam http://mendo.mk/Task.do?id=232

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2017 14:13:40

PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

Не ти го дадов точниот код .. имаш грешка тука најди ja сам
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
string i;
cin>>i;
if(i == "1")
{
cout<<"31"<<endl;
}
else if(i == "2")
{
cout<<"28"<<endl;
}
else if(i == "3")
{
cout<<"31"<<endl;
}
else if(i == "4")
{
cout<<"30"<<endl;
}
else if(i == "5")
{
cout<<"30"<<endl;
}
else if(i == "6")
{
cout<<"30"<<endl;
}
else if(i == "7")
{
cout<<"31"<<endl;
}
else if(i == "8")
{
cout<<"31"<<endl;
}
else if(i == "9")
{
cout<<"30"<<endl;
}
else if(i == "10")
{
cout<<"31"<<endl;
}
else if(i == "11")
{
cout<<"30"<<endl;
}
else if(i == "12")
{
cout<<"31"<<endl;
}
return 0;
}

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2017 19:18:37

Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

Fala reseno
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

aj pak mala pomos za zadaca buvki http://mendo.mk/Task.do?id=230
lekovJoined: 12/12/2014 11:52:12
Messages: 30
Offline

Kiko206 wrote:aj pak mala pomos za zadaca buvki http://mendo.mk/Task.do?id=230

Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

fala za zadacata so bukvi a sega ova so Фибоначиеви броеви http://mendo.mk/Task.do?id=236 mi dava samo 2 tocni
lekovJoined: 12/12/2014 11:52:12
Messages: 30
Offline

Твојот код ги печати првите n Фибоначиеви броеви, а треба да ги печати сите броеви помали или еднакви на n.

Пример:
влез
6

излез
1
1
2
3
5

излез од твојот код
1
1
2
3
5
8

На местото на for-циклусот, стај еден while-циклус кој би работел за задачава.
И откако ќе решиш некоја задача, прво провери ја за тест примерите кои ти се дадени во текстот и спореди го твојот излез со соодветниот излез од тие тест примери.
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

Го прам со while ама неможи во примерот за влез 3 вади 1 1 2 3 точно а за 6: 1 1 2 3 5 8 13
Tose TodorovJoined: 23/02/2016 21:45:08
Messages: 15
Offline

Да, со while циклус ти е подобро да ја решиш оваа задача, но пак го имаш истиот проблем. На тебе програмата ти ги печати првите n фибоначиеви броеви,а треба да ти ги печати сите фибоначиеви броеви помали од бројот n. Во while циклусот наместо i, треба да проверуваш дали sleden е помал од n. Замени while(i<=n) со while(sleden<=n).

п.с. И вака ќе имаш проблем, нема да ти работи точно програмата. Те оставам сам да размислиш и да се обидеш да го пронајдеш проблемот, ако не успееш пиши и ќе ти објаснам.
Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

Ај ако можи да ми објасниш за задачата неможам никако да ја решам
Tose TodorovJoined: 23/02/2016 21:45:08
Messages: 15
Offline


Во твојот код и кога ќе замениш while (i<=n) со while (sleden<=n) пак ќе имаш проблем, бидејќи следниот број го пресметуваш на почетокот на циклусот, а го печатиш на крајот без да провериш дали е поголем од n. Ова е мојот код а ако би сакал со твојот да работи треба само да вметнеш if услов во циклусот.

This message was edited 2 times. Last update was at 26/02/2017 21:57:46

Kiko206Joined: 14/02/2017 13:51:23
Messages: 13
Offline

Хмм фала
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team