[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: bedzo
Forum Index » Profile for bedzo » Messages posted by bedzo
Author Message
8 од интернационални е исто така многу лесна.

ми дава 10/20.
А на примерите што паѓа дава помал резултат од колку што чека програмата... Решение?
deklariraj b="", bidejki dava nekoja vrednost na stringot ako go nemas deklarirano prazen string.

A mozhebi kje treba da go deklariras stringot b so a.size() prazni mesta. Proveri, neznam taka od oko kako ke raboti i ne ti ja znam ideata
14,20,23,41,49,64,70,81,98

Под реден број, во групата [ Национални ]
int int_sqrt(int x)
{
return (int)(round(sqrt(x)));
}


Oва ти е функција која за квадратен број ти дава цел број, наместо реален. Го заокружува реалниот број и го враќа како цел.
Не ти го разгледав кодот,но пишувам да ти кажам дека и brute-force поминува...
Проблемот е knapsack(максимален збир) со 1 повторување...
Има сложеност N*M... Незнам каде се буниш за да ти објаснам...
Еве, направи матрица [N][10000] каде што N ти е бројот на земени луѓе, а другото ти е јачината.

Поточно матрица[2][30] ти означува дали со 2ца можеш да стигнеш до јачина 30.

Потоа само го гледаш редот N/2 и бараш кое решение е најблиско до средината...
Може некој да даде идеа за задачата?
Јас имам решение со дфс, после секое точка пуштам дфс за да земе 1,2 или 3 цифри од адресата. Ако првата цифра е 0, пуштам само да земе 1 цифра.
Brute-force.
Проби ги сите комбинации за ИП адреси.
Може да ги ставите задачите во тренинг?
stefan5andonov1 wrote:Dali nie koi sme vo osnovna grupa mozeme da gi resavame zadacite od trening koi se nameneti za pocetnici?

Da.Дај нека остави некој код од 4та.. Сум испуштил еден свап во циклус и не поминала цела :/
Ау ама сум се зафркнал со ова координатите... Благодарам на забелешката
 
Forum Index » Profile for bedzo » Messages posted by bedzo
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team