[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Kiko206
Forum Index » Profile for Kiko206 » Messages posted by Kiko206
Author Message
Имам проблем со задачата.Имам матрица(5х3) која ми е внесена преку иницијализирачка листа, и сакам да ги испечати по опаѓачки редослед односно од најголемиот до најмалиот број во низата а мене ми ја печати низата обратно од 15,44,13 итн.


Ај ве молам за помош ми треба ова задача: 11.Да се состави програма во Паскал со која една матрица abc[10x10] ќе се пополни со a во главната дијагонала и под неа,а со y во другите места. Вака некако треба да изгледа https://imgur.com/a/GPy5r
MOI wrote:
Kiko206 wrote:https://imgur.com/a/rMbuc
Задачата ја решив до пола значи го напрајв со for од 1 до 10 и со еден услов if за да проверва кој е непарен а незнам како треба да се напрај за тоа со к како на примерот ако к е еднаков на 7 да не го испиши 7.

Вака нешто.

Фала за ова имам само уште едно прашање во врска со задачата со запирката кога ке дојди до последниот број да не испиши запирка
https://imgur.com/a/rMbuc
Задачата ја решив до пола значи го напрајв со for од 1 до 10 и со еден услов if за да проверва кој е непарен а незнам како треба да се напрај за тоа со к како на примерот ако к е еднаков на 7 да не го испиши 7.
Хмм фала
Ај ако можи да ми објасниш за задачата неможам никако да ја решам
Го прам со while ама неможи во примерот за влез 3 вади 1 1 2 3 точно а за 6: 1 1 2 3 5 8 13
fala za zadacata so bukvi a sega ova so Фибоначиеви броеви http://mendo.mk/Task.do?id=236 mi dava samo 2 tocni
aj pak mala pomos za zadaca buvki http://mendo.mk/Task.do?id=230
Fala reseno
aj i za zadacata meseci pomos kako treba da bidi ja pram so switch,case ama samo 6 toci imam http://mendo.mk/Task.do?id=232
fala gotovo ja resiv
aj aako mozi pomos za zadaca Линеарна равенка http://mendo.mk/Task.do?id=229
 
Forum Index » Profile for Kiko206 » Messages posted by Kiko206
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team